發新話題

[GHK] ghk ak 全行程kit

市面d gbbr無一支係真正真鐵全行程, 只有睇落似全行程,
如是跟足真鐵超長行程做gbb,咁以gas12kg動力無乜可能仲打得爽了
壓低hammer個下條bolt已經有唔少阻力,要加快rof條回膛彈弓就要夠力仲加劇阻力, 行程越長bolt壓得越後阻力仲越大, 所以完整全行程以氣化實用角度都唔實際, 唯有好似Z系統重新設計以運作優先先有得諗。。。

回覆 18# 的帖子

馬記真係出akgbb又做得好咁又唔擔心冇廠出鋼身比佢
M4原本個身已經靚都有廠計劃出鍛身仲有壓字, 做鋼壓身成本仲平到時Z系統AK做起多人玩自然又一堆人轉會唔驚冇件  
不過我等Akgbb最終目標只等enl , 只要支槍打得爽行程有D偷雞個人接受到, 畢竟話明gas blow back, 煲back個feel先係最緊要 但唔好偷雞太多。。

引用:
原帖由 gainax 於 25-3-2017 00:06 發表
馬記真係出akgbb又做得好咁又唔擔心冇廠出鋼身比佢
M4原本個身已經靚都有廠計劃出鍛身仲有壓字, 做鋼壓身成本仲平到時Z系統AK做起多人玩自然又一堆人轉會唔驚冇件  
不過我等Akgbb最終目標只等enl , 只要支槍 ...
其實enl個身係咪做長左呢
我仲未識分有冇做長到

回覆 20# 的帖子

如是抄返aeg咁個身就會長印象中5mm左右,因就返3號波箱
不過Mp7aeg做細一個碼以前都唔多人發現,AK就更加無人理
係WAM4開始出一堆真數身,D人先多左留意gbb係咪真數尺吋

其實長或短幾mm整體感覺唔會察覺, 當然有得選擇之下好似v記直上R品上身咁既尺吋就最真, 只要對比多D真野相外型/細節/質感再望返玩具就分到玩具同真鐵有差距感, 追求像真feel以玩具都做到以假亂真我相信係高端玩家一直所追求,而家有D件已經做到呃到人 , 所以自從出左gbbr,乜乜鍛身壓身壓字都越出越多甚至手槍都一堆鋼架,
以前14F enl同方仗AK拍埋一齊放櫃, 對比下enl成個feel高班好多,
佢支M4係用WA系統, 我估如真係出AK都係類近方仗系統值得期待

http://www.arms-cool.net/forum/v ... p;page=1#pid1883791

感覺是方丈打手。。。因為有人話性能問題

引用:
原帖由 gainax 於 24-3-2017 16:26 發表

以片中表現似軟腳多d  要改全行程其實唔難, cut短原裝個buffer已經Ok,改完要保持到有近原裝氣化與rof先困難,原裝方仗RoF個人覺得啱啱好, 因gas越打越凍RoF會越慢,冬天更慢所以如set到比真野快少 ...
同意, GHK已表現好好, 無執着就唔好改.. GBB果D嘢, 成日都係越改越衰

一般來說短行程輕bolt 性能好,長行程重bolt 就性能差,
arm cool 條友說性能下降其實大體上冇錯。
we svd 行程超長+勁重bolt 但爽快,主要係佢出氣量大,
但出氣量大又打連射既話就匣凍得好快腳軟嘔氣。
gbb 從來都唔係咩逆天科技,素來都有路數可跟。

很久前無聊攪的wa 系統短行程 ( 短到lock 唔到bolt 岩岩壓到hammer ) 的連射。
https://www.youtube.com/watch?v=GgRgx2DSdH4
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-3-2017 03:45 發表

其實enl個身係咪做長左呢
我仲未識分有冇做長到
E&L係做長左大約1cm, 因要就V3 gearbox...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gainax 於 24-3-2017 19:06 發表
市面d gbbr無一支係真正真鐵全行程, 只有睇落似全行程,
如是跟足真鐵超長行程做gbb,咁以gas12kg動力無乜可能仲打得爽了
壓低hammer個下條bolt已經有唔少阻力,要加快rof條回膛彈弓就要夠力仲加劇阻力, 行程越長bolt ...
WE出A屎VD個陣夠話自己全行程, 真係當人lulu
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 28-3-2017 10:58 發表
一般來說短行程輕bolt 性能好,長行程重bolt 就性能差,
arm cool 條友說性能下降其實大體上冇錯。
we svd 行程超長+勁重bolt 但爽快,主要係佢出氣量大,
但出氣量大又打連射既話就匣凍得好快腳軟嘔氣。
gbb 從 ...
輕bolt 行程長 VS 重bolt 行程短, 我喜歡前者
你的日子如何,你的力量也必如何

其實AK GBBR可以唔洗跟AEG數,
做返真數身長度的話, 行程又可短返dd
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 28-3-2017 14:13 發表
其實AK GBBR可以唔洗跟AEG數,
做返真數身長度的話, 行程又可短返dd
但現實係猪香港係要跟人地買殼,人家本身就係AEG廠

引用:
原帖由 RCman 於 28-3-2017 15:50 發表

人家本身就係AEG廠
係~ 可能貪方便及兼容性~

暫時唯一真數應該係RS, 佢支SVD甚至係Real Steel件...
如果佢出56式GBB的話就正lor

發新話題