發新話題

[others] 新色walther PPQ M2

新色walther PPQ M2

可能受台灣警方更換制式手槍影響,PPQ玩具槍也更多人留意了,所以Umarex繼藍色及粉紅色之後,再出一支特警味豐富的"灰色Walther PPQ M2". 這支PPQ,無論外型及結構也是跟之前"Stark Arms" 出產一樣,當然,由於有Walther授權,所以marking也一樣沒差. PPQ手柄的人工設計非常舒適,特別適合亞洲人手型,至於玩具方面,blowback 爽快及絕佳氣化更是特式之一,之前未有買過或已買了想多買一支收藏的,應該都不要錯過這"新色PPQ M2" (買多幾隻色,容易襯衫啊~)

附件

29-3-2017 11:53

29-3-2017 20:10

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 屈濕 於 29-3-2017 13:00 發表

APX如果有GBB就會入手
VP70我就麻麻地

不過我係睇緊近呢幾年
Umarex有出過支Co2 GBB APX, 不過我諗唔係咁啱打wargame 人玩,我有一支,好玩,收藏一流

引用:
原帖由 olw0978 於 29-3-2017 20:17 發表
呢把 PPQ, 如果純粹只係下身換了顔色而內涵沒有改變的話,。。。性趣大減
其實性能上Olw兄有咩見解 ?我自己覺得呢支性價比唔差,又因為我少打呢支,未有深入了解,我自己玩過下覺得唔錯嘅

引用:
原帖由 olw0978 於 29-3-2017 22:33 發表
隊友曾經擁有一枝沙色 PPQ M2,但他反影 grouping 很花灑,要求我幫他改良。

隊友有癖好是換真件,收槍後我發現換了真(還是仿真?)扁平回膛彈弓及楓葉管連 hopup 座套裝。

扁平回膛彈弓強度非常高,於是 blow  ...
也就是說原裝marui的Glock準度也差?

引用:
原帖由 olw0978 於 29-3-2017 23:44 發表
Short answer: 在我眼中算是差的。請注意,我是說精度,不是準度。

我知道此話會有很多 Glock 粉不報,但只要用手槍打過 15m 以上的 target 已不言而諭了~~
其實以我手槍只打CQB的習慣,15m以下打得準我已收貨,因為少有打15m以上

發新話題