發新話題

世界末日風 wargame

好正
之前玩division game都有類似概念不過就算係扮agent都好多迷彩

引用:
原帖由 2slow 於 30-3-2017 11:28 發表
d相唔錯
呢幾幅令我諗起"HEAT"

http://img01.militaryblog.jp/usr ... 9%E7%9C%9Fs2015-04- ...
悍匪堅型的

引用:
原帖由 屈濕 於 30-3-2017 11:19 發表
DEA Special Agent

掃毒組點可以無"毒品"

引用:
原帖由 pbay 於 2017-3-30 12:07 發表

掃毒組點可以無"毒品"

...
其實西裝友襯FBI或者detective多D,但係我買badge個度得DEA岩我

砌緊類似CPD patrol officer outfit

附件

30-3-2017 12:16

引用:
原帖由 屈濕 於 30-3-2017 12:16 發表

其實西裝友襯FBI或者detective多D,但係我買badge個度得DEA岩我

砌緊類似CPD patrol officer outfit
正喎, 最貴係D真皮野, 好難DIY扮
到時齊裝不妨 share

引用:
原帖由 pbay 於 2017-3-30 12:18 發表

正喎, 最貴係D真皮野, 好難DIY扮
到時齊裝不妨 share
其實依家patrol officer唔一定用哂真皮野架啦
加上我係參考,唔係跟足,所以揀duty gear可以簡單D選擇多D
我已經有隻仿Safariland ge holster(唔係6004),ESKI ge 尼龍手拷袋,雜牌尼龍雜物袋

暫時打算係咁樣︰
(a) 基本制服一套︰藍恤衫(心口有袋,唔想成個人黑沉沉),普通皮帶,黑靴 (警帽可以唔洗,唔係隊隊警察都要戴,NYPD要戴,LAPD唔洗戴 etc.)
(b) Duty Gear︰Duty belt,右手仔holster x2 (一隻係lethal weapon用,GLOCK,掛腰右邊;另一隻係non-lethal weapon用,即係taser gun,不過係搵另一把手槍做假狗,掛腰左邊),double magazine pouch(一定要雙聯,不過未「言念」用尼龍魔術貼定係硬身快拔),radio pouch + 手咪,手拷袋(要買隻軟膠玩具手扣),雜物袋,電筒袋,警棍袋(搵支黑色掃把棍做假狗)
(c)Vest︰唔係隊隊警察件vest都會裝係出面,而市面上大部份replica vest都係tactical vest,所以要搵件岩patrol officer用而又平平地ge vest就難搞D

有新意,呢種war game,值得推廣 Thx for sharing

引用:
原帖由 屈濕 於 30-3-2017 12:59 發表

其實依家patrol officer唔一定用哂真皮野架啦
加上我係參考,唔係跟足,所以揀duty gear可以簡單D選擇多D
我已經有隻仿Safariland ge holster(唔係6004),ESKI ge 尼龍手拷袋,雜牌尼龍雜物袋

暫時打算係咁 ...
咁又係
警用裝備一般全黑就得...
vest就真係難搵, 再唔係自己DIY

再貼多幾幅末日風, 呢D真係玩得投入

引用:
原帖由 pbay 於 2017-3-30 14:29 發表

咁又係
警用裝備一般全黑就得...
vest就真係難搵, 再唔係自己DIY
呢件就易D,槍街都見過有類似

之前有間清倉有賣UK police vest但係唔岩我用

附件

30-3-2017 14:36

Every_Chicago_Police_patrol_officer_to_w_0_2007905_ver1.0_640_360.jpg (58.14 KB)

30-3-2017 14:36

Every_Chicago_Police_patrol_officer_to_w_0_2007905_ver1.0_640_360.jpg

引用:
原帖由 屈濕 於 30-3-2017 14:36 發表

呢件就易D,槍街都見過有類似

之前有間清倉有賣UK police vest但係唔岩我用
近swat戰術風易搵好多,
vest想清清地, 令面, 反而難見

好鐘意佢襯D斗篷同頭巾, 好靚

好多係自己DIY

回覆 9# 的帖子

最尾條女個口罩幾靚
有冇ching知係咩牌子
PSN:cbt08196
XBOX LIVE:cbt08196

引用:
原帖由 cbt08196 於 2017-3-30 16:20 發表
最尾條女個口罩幾靚
有冇ching知係咩牌子
21/F有賣

發新話題