25 12
發新話題

世界末日風 wargame

引用:
原帖由 loveless 於 2017-4-21 20:46 發表

玩得cosplay的人通常都有點熱誠, 好大機會係會知自己做緊乜..
S.T.A.R.S. 由組隊到解散, 從來只有12個隊員, 當中2個係女人, 一個係黑人, 2個留鬚3個長髮.
12人中只有Weskar一人長期黑超...
我可能會講講下離題,唔好見怪

呢個真係得佢先知,因為就咁睇佢兩頭唔到岸
因為RPD officer制服係淺藍恤衫(以軍裝呢講唔係著淺藍ge係得Leon同埋outbreak個位)
暫時係我所睇到ge資料入面,Wesker冇做過軍裝ge record,亦冇官方詳細資料講過,唯有我地玩家自己補完
好大機會係因為RPD入面有內鬼,Cheif Iron收左Umbrella錢(加上本身Umbrella係控制住Raccoon City,要搞野好容易)
所以Wesker係冇做過普通軍裝,所以我覺得佢唔應該係cos緊Wesker

**美國警察on duty黑超係好常見ge事**

附件

21-4-2017 22:18

引用:
原帖由 Dave 於 2017-4-21 22:51 發表

BIO HAZARD 0 同 bio hazard 1 的WESKER 也有穿過深藍色的制服。

/revision/latest?cb=20150905 ...
NoNoNo,我軍裝意思係行beat個D軍裝

STARS屬於特警,所以我冇計Wesker

引用:
原帖由 loveless 於 2017-4-22 09:05 發表

見怪言重了, 大家吹緊水
其實我只係覺得有花過心機既cosplayers, 外觀決定一般總有佢地既原因,
有時做到足嘆為觀止, 有時刁鑽奇怪考trivia, 有時眼高手低或力不從心, 有時就如師兄所講兩頭唔到岸.
Cos係 ...
其實下個星期第一次落場個套軍裝警察look
你可以話我冇跟足,又可以話我本身冇特定跟邊個unit
我係用有限時間有限金錢儘量砌得似D

引用:
原帖由 pbay 於 2017-4-24 11:47 發表

呢套咩戲?
(點解個個咁relax得一個人舉槍 ? )
The Walking Dead
喪屍劇,好野泥ge

今個星期趕唔切齊裝落場,基本外觀就有,係差D detail位姐
臂章都係要搵朋友係醫悲班返泥,要下個月先有
警帽係真野,係葵涌買,會拆塊章落泥
套U未買到淺藍U(保安著個D),著住以前air cadet件No.3 Field Dress上身玩住先

附件

WhatsApp Image 2017-04-23 at 20.45.57.jpeg (66.68 KB)

24-4-2017 16:30

WhatsApp Image 2017-04-23 at 20.45.57.jpeg

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 pbay 於 2017-4-25 10:46 發表

頂帽係東歐/俄佬野 ?
真品英國野,屬倫敦警察廳所有
不過社區警察同正規警察唔同
係鋪頭見到以為係貴野,問落原來都抵買

左邊係正規警察,右邊係社區警察PCSO

附件

woman saved.jpg (72.21 KB)

25-4-2017 11:08

woman saved.jpg

引用:
原帖由 pbay 於 2017-4-25 12:08 發表

勁喎Ching, 咁都俾你搵到
我本來只係買其它野,佢FB冇影過,官網亦冇放出泥賣,我都係今次先咁岩見到 (之前上過幾次都冇留意)

有冇師兄知道邊度有得買淺藍/深藍長袖制服恤衫?
左右有心口袋,左右膀頭有帶個隻恤衫
E字頭牌子(唔係E興趣)做緊清貨都賣緊三舊

引用:
原帖由 pbay 於 2017-4-25 12:08 發表

勁喎Ching, 咁都俾你搵到
套裝已經砌好兼落埋場

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1

1 個讚好! TOP

25 12
發新話題