18 12
發新話題

[others] 左輪拉雜談

引用:
原帖由 ayaka 於 12-4-2017 12:35 發表
支持左輪拉雜談, 請各位師兄都多多分享

CAROM出比馬記PYTHON的彈殼, 造工精美
FOR馬記輪改入彈殼用?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 13-4-2017 21:12 發表

出o尼把我dog dash

犀牛靚唔靚... 見人見智
個樣騎尼D,但好科幻,同MARUSHIN攻殼個支MATEBA有D似,個輪係咪都係向上FING出黎?

引用:
原帖由 Dave 於 13-4-2017 22:10 發表

十分喜歡犀牛,但市面似乎只有不知1.5 定2 寸那一款,沒興趣短管。

另外有一支叫MATEBA UNICA 的,半自動左輪,會靠火藥動力來完成轉輪起鎚,又是十分有趣的槍,
當然AIRSOFT 要整到識移動「滑架」是十分難, ...
氣槍犀牛邊間廠出過?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 13-4-2017 20:44 發表
地球上有一把融合左python既靚管,SW既smooth tragger, 叫smython(鬼佬講ga)

國際同T牌出過,我有對柄仲等緊T牌支steel finish
台廠HFC咪有支抄佢,但又抄唔足

引用:
原帖由 c6250 於 18-4-2017 11:46 發表
HFC-M10
臺灣HFC出品的左輪,個人眼中認為是日本Marushin司在八零年代未的M10左輪的翻版,購買意欲本已不高。之後又買了大陸的Bell廠同樣的產品,所以個人就更加認定無需再買一枝,就是這樣,小弟的「左輪拉雜談」就 ...
我有支HFC-132,同市面其他產物比一定好多不足,勝在有得玩彈殼同有金屬槍管(HAMMER,TRIGGER都金屬,其他零件無研究),另外HFC有樣要讚係個HAMMER有做假撞針,反而架仔馬記,TANAKA,MARUSHIN都無(唔知係咪全部款無,有誤請指出),假撞針都有彈弓位唔會下下同膠槍身硬撞,唔錯的設計呢~ 出力方面好善良,唔足氣情況下遠D紙皮都射唔穿,足氣下都射唔穿罐。

引用:
原帖由 EF66-1192 於 22-4-2017 22:53 發表

師兄,我有問題
此三種上彈方式都係槍向水平?
退彈向天唔係會比較快咩?定係有其他考慮因素?

如果用hks果d扭既loader,同一推就甩果種jet loader,又有冇咩上彈手法分別呢?

大師求指教
我都想知3種上退彈方式有無規限?會否因應不同槍款用特定一種方式?好似COLT系退彈倉制向後拉,S&W系相反向前推,或至TAURUS系要用雙手開彈倉(或其他)不同槍款影響上退彈方式嗎?

引用:
原帖由 terry_fan 於 24-4-2017 14:38 發表
圖入面個支係飛馬,入殻個支都有!
夜d post 上黎大家分享下
期待呀師兄!

引用:
原帖由 c6250 於 24-5-2017 15:27 發表

可以入彈。但不能靠退彈星退彈。
因為WG彈殼的底沿直徑比HFC的彈殼的底沿直徑細。退彈星搆不到。
提起WG彈殼,今日試過原來入落cybergun python一樣射得,唯一又係退彈星退唔到彈

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-5-2017 22:48 發表

king arms代工果把?
應該kwc代工,盒寫台灣產,係天堂買

引用:
原帖由 olw0978 於 8-6-2017 13:20 發表
吾乃死硬派左輪玩殼粉絲,設計或造工即使再好/再精良,如果無殼注定無緣,田中飛馬非吾所欲也~~
冇錯,左輪冇殼真係死穴,正如名句一粒老鼠屎毀一煲粥!
逐粒仿真彈入個感覺真係無法形容的美好,非一般入bb彈可以相比

引用:
原帖由 c6250 於 12-6-2017 09:50 發表

WELL 出品,編號g293A。
有相睇嗎

引用:
原帖由 dnc1872333 於 20-6-2017 13:29 發表

真係宜家先知呢支有山寨貨
我淨識GUN HEAVEN個支...
CO2定TOPGAS?

引用:
原帖由 c6250 於 21-6-2017 12:11 發表

co2

引用:
原帖由 pbay 於 22-6-2017 16:47 發表

SSP 福華街 近南昌街果面間槍鋪有.
價錢不太記得, 但應該不過千
琴日見過,$600
拎上手CLOCK過,質素麻麻,雞偏鬆,同埋殼頭咬BB的膠位唔夠平,仿WINGUN但唔兼容WINGUN彈殼

請教下師兄們,kingarms custom python的彈殻能否用於cybergun python?

18 12
發新話題