發新話題

這就是美國...

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-4-2017 03:14 發表

聽說係突然加人加狗 仲要只肯比50蚊美金
仲唔係想佔人便宜?
唔知師兄有冇睇我寫咩
佔唔佔人便宜都唔係我想問既重點

我講緊既係佢未婚人唔係亞裔都比人歧視?

而家有單仲hit

美國聯合航空因超賣機位 打到華裔乘客爆哂缸 再拖佢落機

引用:
原帖由 type38 於 11-4-2017 15:03 發表
而家有單仲hit

美國聯合航空因超賣機位 打到華裔乘客爆哂缸 再拖佢落機
呢單就真係公關災難.
但好老實講同種族無關...

雪中o咸包有保留, 如無意外係未講晒事實既全部, 見唔到有展示整個對話既screen capture.

引用:
原帖由 type38 於 11-4-2017 14:58 發表

唔知師兄有冇睇我寫咩
佔唔佔人便宜都唔係我想問既重點

我講緊既係佢未婚人唔係亞裔都比人歧視?
yup 我既意思係佢老公都係白人
問題出係佢佔人便宜 之後佢就話人種族歧視

引用:
原帖由 loveless 於 11-4-2017 16:11 發表

呢單就真係公關災難.

我都覺得同種族歧視無關,因為美國人對自己白人都一樣咁強硬,過往都只係敢做不肯認,特朗普執政後就擺明車馬去做

引用:
原帖由 loveless 於 11-4-2017 16:11 發表

呢單就真係公關災難.

雪中o咸包有保留, 如無意外係未講晒事實既全部, 見唔到有展示整個對話既screen capture.
單嘢一開始就估係廉價機票的禍,其實之前有幾單畀人趕落機新聞都係關廉價機票事。

但係上左機先拖返落機,航空公司計算人數同反應未免太遲

聞說呢次幸運大抽獎中,抽出的4個人有3個係亞裔人

無知是一種福份
http://m.cna.com.tw/news/firstnews/201704110146.aspx

究竟世界上還有神嗎?

BTW,這就是中國:
http://www.bbc.com/zhongwen/trad ... socialflow_facebook
被自殺的學生,你又唔敢講?
究竟世界上還有神嗎?

咁上吓喇!有D人出Post成日都自以為有趣。殊不知只曝露出自己從來不求證真相。

究竟世界上還有神嗎?

發新話題