發新話題

[認真] 香港傳奇 Peter Rull盧比得 5屆奧運射擊代表 第一代飛虎隊Sniper教頭

He always is my very good friend!

引用:
原帖由 pbay 於 13-4-2017 16:02 發表

Ching有無上過九華徑練槍,可否分享下當年HKRA美好時光 ?
我係會員!

引用:
原帖由 M1616 於 17-4-2017 11:13 發表
現時政府可能唔想啲香港人對槍械有直接的認識!
NO! 只係幾個"屎忽鬼"! 得把口狗UP又冇做過嘢既狗公員以為玩禁槍就係對呀爺好!

97后澳門不知幾咁好!

引用:
原帖由 Tango1997 於 25-4-2017 09:45 發表
https://www.facebook.com/secrets ... os/823779701124378/
R.I.P.

引用:
原帖由 schuetze 於 25-4-2017 14:28 發表
好多人以為整死RA,就可以伸請接收個場,點知收到個場都過唔倒新環保條例囉。
曾守明以前响红磡"何里活槍店"工作,除了真槍還有導具槍出租。
故事唔係咁咼! 因為場地個租约只是给HKRA而没有给其他槍會包括HXSA! 即是只有HKRA可以繼續租用.......

Peter Junior is my friend as well.

I was there too!

引用:
原帖由 schuetze 於 25-4-2017 15:15 發表

故事係靶場係由水記租比RA,而地主卻是地政。亦無話一定要租比邊個。
即使現在續租给RA都過唔倒新例,以前是因為還沒有新例前RA己租作靶埸,現在靶場在配水庫上,要再過新例。
含鉛粉塵很易隨流水流入配水 ...
不是! 因HKRA重在上訴階段! 不要聽某些人胡説八道亂講! 冇任何人講過新例, 更加因靶場污染水庫一事簡直是無中生有! HKRA就是同水記一同合法租客!

如果水記是HKRA業主的話! RA為什麼要交租给地政, 應該交给水記!

當然! 如果其他人申請的話! 唔好講環保例! 區義會都未必過到!

唔洗我講啦! 大把槍會啲老seefoods重熟過我!

香港真槍圏子! 又細又多是非!

我在外國入槍會多年! 每年放假都可能會翻去坐一陣用會槍打幾場比賽keep住分數就算! 又時約埋幾個香港好友(又係本地槍會會員)一起番外國打槍!

比較之下! 外國班槍友好得多!

香港啲槍! 要唔要都擺啦!

發新話題