17 12
發新話題

[GHK] M4 紅點鏡一問

M4 紅點鏡一問

本人想買個紅點鏡裝落支GHK M4 GBB, 要有放大功能, 可抵受GBB的後座力, 請問各位師兄有什麼推介呢?
(價錢HKD500以下, 國產貨都冇問題)

謝謝!

修改: 各位師兄, 如果冇倍數, 各位有什麼推介呢?
     如果有倍數, 請問最少要幾多錢呢?

謝謝!

引用:
原帖由 netson 於 13-4-2017 16:12 發表
本人想買個紅點鏡裝落支GHK M4 GBB, 要有放大功能, 可抵受GBB的後座力, 請問各位師兄有什麼推介呢?
(價錢HKD500以下, 國產貨都冇問題)

謝謝!
紅點仲要有倍數.....重要頂到GBB
看來呢個Budget 好難達到

無倍數會比較容易找 UNDER HKD$500 CONDITION
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

師兄, 如果冇倍數, 你地有什麼推介呢?

另外, 如果有倍數, 請問最少要幾多錢呢?

謝謝!

500以下...有係有, 夠買鏡唔夠買埋MOUNT囉~

其實我無再買copy好耐
就算所謂的頂到GBB, 但質素每批次都唔同。
興其用500買個賭自己好唔好彩,
不如買個1000左右民版牌子比真鐵用的鏡仔好過。

睇你追唔追樣
我用緊隻大陸高仿aimpoint m4
香港唔見有舖入貨 好似係大陸軍工廠做 around 400
我用左一年都仲好得
或者a1a隻t2都應該ok的

唔追樣既可以買民用鏡
Vector optic平平地ok的
聽說vector optic做過一批full marking aimpoint m2連3x放大鏡
唔知仲有冇返貨

另外vector optic有隻4x32倍鏡 扮acog既 都係600-700

大陸紅點copye0tech新個款好夠光價錢大約三百幾外型又夠潮其實玩得過, copyAimp0int二百幾個D就唔夠光麻麻地, 新出copy鏡抗震我覺得唔係想像中咁化學, 反而copy鏡最大問題係紅點上下左右較既範圍唔多,支鏡較唔返紅點位置就彈道咁其實就冇咩作用只可以當裝飾
呢點都係所有平價鏡最易發生, 話哂平無計~
民用鏡個外型麻麻價錢亦貴一兩倍,但實好過平野睇你選擇了

引用:
原帖由 gainax 於 13-4-2017 23:35 發表
大陸紅點copye0tech新個款好夠光價錢大約三百幾外型又夠潮其實玩得過, copyAimp0int二百幾個D就唔夠光麻麻地, 新出copy鏡抗震我覺得唔係想像中咁化學, 反而copy鏡最大問題係紅點上下左右較既範圍唔多,支鏡較唔返紅點 ...
大陸新果批eotech係ok的 以前果d真係算吧啦
但大陸果隻xps3+g33 package 個g33唔知係我手臭定點 較唔到個reticle去中間

回覆 9# 的帖子

Yes, 我個支都係xps, copy鏡之中好光下仲fullmarking外型Ok有凸字呢個價算抵玩
我拆開過大陸光纖acog,佢入面個正方體鏡靠上面同右面條螺絲扭出扭入頂住個放大鏡先移到十字位置,所以上下左右係較得好細其他copy倍鏡都一樣了,
如果支橋歪或個鏡內部工差令到正方體鏡唔正中,咁支倍數只可以做望遠鏡了, 咁平都係玩款算

引用:
原帖由 gainax 於 14-4-2017 00:20 發表
Yes, 我個支都係xps, copy鏡之中好光下仲fullmarking外型Ok有凸字呢個價算抵玩
我拆開過大陸光纖acog,佢入面個正方體鏡靠上面同右面條螺絲扭出扭入頂住個放大鏡先移到十字位置,所以上下左右係較得好細其他copy倍 ...
原來係咁我應該玩死左果隻g33

回覆 11# 的帖子

唔真野設計點,但Copy倍數較十字上下左右個設計好流夾硬令十字移位既 所以買黎玩款好過

多謝各位師兄的回覆.

點解G33有 reticle?
引用:
原帖由 jn_jona 於 13-4-2017 23:49
發表

大陸新果批eotech係ok的 以前果d真係算吧啦
但大陸果隻xps3+g33 package 個g33唔知係我手臭定點 較唔到個reticle去中間

引用:
原帖由 MR1 於 15-4-2017 22:48 發表
點解G33有 reticle?

我意思係前面xps個reticle係g33入面較唔到去中間

17 12
發新話題