28 12
發新話題

[GHK] GHK AK GBB思迷

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-4-2017 18:37 發表

Ghk原裝木已經好靚仔了
唔打算換
只係算住可能有日興起會改d奇怪野落去
即係買槍之後既第二日

引用:
原帖由 loveless 於 18-4-2017 19:00 發表

即係買槍之後既第二日
又唔會咁快
睇左樹大招風 想有枝ak可以舞下

最搞唔掂應該係hop up
睇左a+同tnt佢地都係用自家膠 我傾向想用vsr膠

回覆 10# 的帖子

印像中16版之前係全紙皮包裝, 16版就發寶膠內盒+外紙盒
本身以為15同16版分別係改左鋼火控,點知都係合金即是無分別
A+hopup 用vsr膠就最好,以前玩wa都有aeg hopup座但個個改槍都係改呢種膠就知
玩AK用7.62鐵夾比較有型質感又唔錯最好都係木頭啦 , 原裝膠夾又冇電木黑色個樣又膠只有打鐵佬戰術夾先玩得過

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-4-2017 18:37 發表

Ghk原裝木已經好靚仔了
唔打算換
只係算住可能有日興起會改d奇怪野落去
改乜先,改rambo3個支榴彈炮?

引用:
原帖由 gainax 於 18-4-2017 23:30 發表
印像中16版之前係全紙皮包裝, 16版就發寶膠內盒+外紙盒
本身以為15同16版分別係改左鋼火控,點知都係合金即是無分別
A+hopup 用vsr膠就最好,以前玩wa都有aeg hopup座但個個改槍都係改呢種膠就知
玩AK用7.62 ...
A+果隻係咪只用到自家膠?
因為睇落同vsr果隻唔多同

岩岩睇到well copy左we系統 搞左枝鋼身 鋼trigger set ak74mn
都係1200 好掙扎

引用:
原帖由 gainax 於 18-4-2017 23:37 發表

改乜先,改rambo3個支榴彈炮?
咁又冇咁癲
可能真品木kit掛

回覆 20# 的帖子

唔一定要vsr膠,類似係個厚身結構就得
如唔係diy咁現成就得A+個隻了,  木件佔成支槍成半位置,唔係貴都好值得換, Well支咁平其實都搏得過,不過如你已有我們又玩多支咁重覆左
不如一心一意掉錢落方仗玩短行程,支我們玩全行程好過改黎改去

引用:
原帖由 gainax 於 19-4-2017 00:21 發表
唔一定要vsr膠,類似係個厚身結構就得
如唔係diy咁現成就得A+個隻了,  木件佔成支槍成半位置,唔係貴都好值得換, Well支咁平其實都搏得過,不過如你已有我們又玩多支咁重覆左
不如一心一意掉錢落方仗玩短行程,支我們玩 ...
唔係好明第一句意思
即係a+個hop up座用到vsr膠? 好耐之前用過a+膠 覺得麻麻地  想用其他vsr膠

we果枝我打算賣啦 可能買左w&s套野再買槍 kit呢d野蘇州過後...
well果枝係好抵 睇下有冇人做開箱先

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-4-2017 00:35 發表

唔係好明第一句意思
即係a+個hop up座用到vsr膠? 好耐之前用過a+膠 覺得麻麻地  想用其他vsr膠

we果枝我打算賣啦 可能買左w&s套野再買槍 kit呢d野蘇州過後...
well果枝係好抵 睇下有冇人做開箱先
睇下有冇勇者
留名先

回覆 23# 的帖子

粒膠應該唔通用不過A牌都係類似vsr膠同內管設計打出黎效果都係類近, 其實打得準唔準我覺得係個老鼠屎同下壓點有密切關係,膠皮夠厚冇變型夠力啜實粒彈吸正飛機出氣口唔會比支煲撞震到bb走位已掂,
好多時原裝打唔準都係hopup組工差或飛機同粒彈唔緊貼或粒膠變型又粗糙或支管唔精密又冇定管問題, 最緊要老鼠屎正中12點而下壓點有咁上下硬(原本如唔夠硬其實可以墊鐵片)續樣調整好咁好難射唔直

A+粒膠有加厚
個口設計類似VSR膠
唔似AEG膠咁薄

引用:
原帖由 gainax 於 19-4-2017 02:49 發表
粒膠應該唔通用不過A牌都係類似vsr膠同內管設計打出黎效果都係類近, 其實打得準唔準我覺得係個老鼠屎同下壓點有密切關係,膠皮夠厚冇變型夠力啜實粒彈吸正飛機出氣口唔會比支煲撞震到bb走位已掂,
好多時原裝打唔準都 ...
哦 明白了

想請問各位師兄關於Gas Tube 問題, 係咪LCT 出比Ak用既Gas Tube ,GHK支GBB都用到 ?
同埋想問下LCT出既Handgrip係咪都用到?
感謝指教

28 12
發新話題