發新話題

[others] 大家既GBB有幾重呢?

引用:
原帖由 jacko 於 19-4-2017 15:09 發表

計漏一樣啦,做gym舉鐵唔會hold住幾分鐘,又唔會拎住個啞鈴跑嘅
做gym通常都會拎比較重 做到冇力都仲要掙扎下
我覺得做多d帶氧運動對打game更好 通常唔係唔夠力 係唔夠氣多

回覆 15# 的帖子

可以係屋企單手揸槍飛前膊咁款練HOLD住既, 但返工同平時有運動的話都夠哂皮,
得一兩日放假打GAME偷懶下輕鬆D算
之前試過將支馬記MWS拆哂配件裝返栗米筒配鈻前節,拎上手個feel對比支全鋼M4連配件爽n倍, 舉槍好似唔洗用乜力咁反應快ROF又快落場既話FIT到漏點衝都得.正

引用:
原帖由 gainax 於 19-4-2017 17:51 發表
可以係屋企單手揸槍飛前膊咁款練HOLD住既, 但返工同平時有運動的話都夠哂皮,
得一兩日放假打GAME偷懶下輕鬆D算
之前試過將支馬記MWS拆哂配件裝返栗米筒配鈻前節,拎上手個feel對比支全鋼M4連配件爽 ...
之前玩開m4
有掛轉左mp7玩 可以好似當手槍咁用
full size都唔算太大枝

回覆 19# 的帖子

用MP7打GBB GAME有少少唔公平, 彈又多又輕又細支仲要大大力 ,
我最怕見到對面一班人用KSZ MP7同MP9

引用:
原帖由 gainax 於 19-4-2017 18:02 發表
用MP7打GBB GAME有少少唔公平, 彈又多又輕又細支仲要大大力 ,
我最怕見到對面一班人用KSZ MP7同MP9
我玩小米7
細細枝好過癮 ksc mp9仲細枝d

SKU        WE-GBB-M14-WD-MARK
UPC        N/A
Item Weight (gram)     4950

SKU        WE-MG-17
Item Weight (gram)        510

一槍3夾落一次場就上櫥窗了。。

回覆 21# 的帖子

玩note7仲5公平
入氣入彈嘅錢都省埋
又輕又薄

回覆 21# 的帖子

咁多gbb入面Mp9除左短管射程短D落場都冇咩可以輸,又快又細仲最多彈
20米以內都係佢地佔優勢,見到mp7同mp9自己又有長管最好都係拉開到3~40米係草叢伏擊,咁見到都打唔準
小米7真是平得很其實O唔Ok

其實打得GBB就唔會派彈,打室外帶6隻,落場會用4隻其餘後備用唔袋住落場。
如果仲要用6,7隻匣又重又多蛋蛋不如打電槍了。
自己心態在有限的蛋量中去玩仲緊張刺激好多!
菜鳥一號

引用:
原帖由 gainax 於 19-4-2017 16:34 發表
所以會扣住槍帶借力打game係瞄個一陣先要全力托住
不過夾重就麻煩,夏天一排gbb夾好重壓住心口再帶fullmask又焗好難頂
始終落場有咁輕得咁輕爽好多, 戶外場有埋冷氣更好
對上呢個星期日...30度左右...打OUTDOOR已經熱到放棄用支GBBR...
拎住支1911衝全場算數...VFC M4匣已經夠輕...但袋多幾隻都唔講得笑...
有時真係諗唔明以前用G5一場袋4-5隻落場係點捱過黎~

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 00:03 發表
咁多gbb入面Mp9除左短管射程短D落場都冇咩可以輸,又快又細仲最多彈
20米以內都係佢地佔優勢,見到mp7同mp9自己又有長管最好都係拉開到3~40米係草叢伏擊,咁見到都打唔準
小米7真是平得很其實O唔Ok
20米...咁MP9即係一支快頻多彈既手槍JE~
咁又唔太驚BOR...MP7煩在有人改返佢去到長管打...其實個距離同支CQBR差不多~
搞到我心思思想買返支MP9玩下TIM~

引用:
原帖由 landy 於 20-4-2017 08:44 發表
其實打得GBB就唔會派彈,打室外帶6隻,落場會用4隻其餘後備用唔袋住落場。
如果仲要用6,7隻匣又重又多蛋蛋不如打電槍了。
自己心態在有限的蛋量中去玩仲緊張刺激好多!
咁又唔係WOR...如果齋GBB GAME都仲有可能只打單發...
出到戶外, 對面又有AEG打連發GAME...咁又真係唔會慳...
開個AUTO讓BLOWBACK爽下自己仲好...要打單發技術唔一定要玩GBB, 買支AEG用返30飛彈弓匣咪得囉~
反正打GBB對AEG就算你袋4-5匣係身, 彈數點都係劣勢, 袋多D只係無咁劣JE...
一樣係有你果種有限彈量既心態~

回覆 26# 的帖子

舒服過咁緊係唔想再咁辛苦 , 夏天淨係戶外長時間曝曬都幾惡頂,
仲要一身裝備焗住同負重再加上運動量即刻樂趣大減 ,減少負擔先係上策
最舒服都係秋冬打GAME

回覆 27# 的帖子

20米內遇到快頻55飛夾又一身輕舉槍反應快,跑得又快仲可以係屋或草入面無阻礙穿插走位既MP9, 用緊長火大大支既M4AK會即時佔下風
GBB GAME SMG特別係MP9 MP7 SIZE打近距離戰鬥力好強所以經常都多人用,
其實一支AR 14.5~16吋配多一支SMG打GAME就通殺本地場

發新話題