發新話題

[others] 大家既GBB有幾重呢?

引用:
原帖由 stevechau 於 20-4-2017 09:27 發表

咁又唔係WOR...如果齋GBB GAME都仲有可能只打單發...
出到戶外, 對面又有AEG打連發GAME...咁又真係唔會慳...
開個AUTO讓BLOWBACK爽下自己仲好...要打單發技術唔一定要玩GBB, 買支AEG用返30飛彈弓匣咪得囉~
...
aeg 落場用彈弓匣,一場從來打唔哂2 隻匣 ( 80 @ ),
gbb 落場會袋4 隻匣,大概 140 粒,又一定打唔哂4 隻,用短點射3 發左右。
其實都係手勢問題,舉槍,紅點瞄準,扣雞,射擊,中就中唔中就唔中,不會長扣雞雷射劍咁拉埋去。
自己唔用純單發的 ( 如果無限semi/ full ),因為覺得 bb 彈始終唔係太可靠既野,
而target 又唔係成日走出黎比你射,一次機會如果粒彈發傻就係失左,
同埋覺得如果semi 連扣幾雞 vs 扣一雞短點射,似乎扣實連射支槍會穩定d。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 00:03 發表
咁多gbb入面Mp9除左短管射程短D落場都冇咩可以輸,又快又細仲最多彈
20米以內都係佢地佔優勢,見到mp7同mp9自己又有長管最好都係拉開到3~40米係草叢伏擊,咁見到都打唔準
小米7真是平得很其實O唔Ok
小米7其實搞搞trigger已經打得
Hop up下壓果到我仲未得閒研究
Hop up較盡都抄唔起025彈
佢個hop up下壓design係迫緊一條膠bar
壓到條bar彎左就會壓住hop up膠

另外我打到斷左切氣片 去軍軍軍可以即場配到
講真玩性能就ksc marui
Full size先諗小米
Vfc果枝我覺得呢個價冇金屬內架 又冇金屬外管
性能又唔係特別好 都係算啦

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 10:01 發表
舒服過咁緊係唔想再咁辛苦 , 夏天淨係戶外長時間曝曬都幾惡頂,
仲要一身裝備焗住同負重再加上運動量即刻樂趣大減 ,減少負擔先係上策
最舒服都係秋冬打GAME
20度以上打室外已經辛苦
早兩個禮拜打室外 中午有30度
我照full gear 頭盔、pc再加carrier 5匣
真係熱到想死

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 00:03 發表
咁多gbb入面Mp9除左短管射程短D落場都冇咩可以輸,又快又細仲最多彈
20米以內都係佢地佔優勢,見到mp7同mp9自己又有長管最好都係拉開到3~40米係草叢伏擊,咁見到都打唔準
小米7真是平得很其實O唔Ok
小米7未打爛件之前係非常好玩的.
呢支原裝blowback沉實度, 同UMP或FNS-9呢類奇葩可以相提並論..

回覆 32# 的帖子

本身一直都想入支MP7, Full size得小米同V記,小米個價真係幾吸引,
印象中睇拍拍高話小米後坐力最大其次先到馬記,之後V記, 如冇乜重大缺點都諗得過喎反正V記定小米都係要執
馬記有期暗搶特價1580最衰又是錯size ,唔係就買左鳥

回覆 34# 的帖子

掂喎, 咁可以計畫下

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 13:47 發表
掂喎, 咁可以計畫下
唔覺得小米柒輕o咼, 要輕揀MP9, 或M11A1打孖

回覆 33# 的帖子

上年暑假啱啱打返game用方仗打左兩場全配件又重,天氣又熱裝備又焗都想死 ,
經過幾次換裝而家已經多左一堆背心同裝備出黎 , 底衫+面罩+土兜夾袋再砌支輕身火器爽,
有時都見有cosplay玩家, 成身特警黑色咁吸熱都頂到3,40度真的勁

MP9打CQB十分輕便, 仲有就係音爆超響, 好震撼

要輕便又多彈我們P90都唔錯
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 20-4-2017 14:13 發表
MP9打CQB十分輕便, 仲有就係音爆超響, 好震撼

要輕便又多彈我們P90都唔錯
P90匣彈咀好易斷

引用:
原帖由 loveless 於 20-4-2017 14:33 發表

P90匣彈咀好易斷
點斷法??
關唔關lock bolt制事呢

anyway, P90一匣50飛只係400g左右重, 入一次氣可打最少百幾飛, 呢個數CQB數一數二了...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 14:07 發表
上年暑假啱啱打返game用方仗打左兩場全配件又重,天氣又熱裝備又焗都想死 ,
經過幾次換裝而家已經多左一堆背心同裝備出黎 , 底衫+面罩+土兜夾袋再砌支輕身火器爽,
有時都見有cosplay玩家, 成身特 ...
“哥士披”玩家.....最好都係一件背心加吊帶魚網絲襪。輕裝得來不失消暑恩物。

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 14:07 發表
有時都見有cosplay玩家, 成身特 ...
上次打game見個玩特警既全黑裝
包到好似seals潛水裝咁見到都熱

我覺得最熱唔係背心 係軍服上衣 好焗的
但唔著隻手應該打一兩場就花晒 我唯一一次唔著就係34度打室外
Vest黎講依家cp新果d有內架vest應該比較透風
例如avs,cpc果d

引用:
原帖由 2slow 於 20-4-2017 15:24 發表

點斷法??
關唔關lock bolt制事呢

anyway, P90一匣50飛只係400g左右重, 入一次氣可打最少百幾飛, 呢個數CQB數一數二了...
P90我有2槍4匣, 都只係自high用, 年尾抹槍發覺2隻已斷一隻崩o左..但又load到射得..
真係 "XX已爛但不影響操作"

引用:
原帖由 loveless 於 20-4-2017 15:51 發表

P90我有2槍4匣, 都只係自high用, 年尾抹槍發覺2隻已斷一隻崩o左..但又load到射得..
真係 "XX已爛但不影響操作"
"XX已爛但不影響開工"

話說我們的匣永久保養喎...

發新話題