發新話題

[others] 大家既GBB有幾重呢?

我枝we m4輕到冇人信
原裝we m4 裝左copy as,peq,aimpoint m4
個fd幫我拎一拎話咁輕既

岩岩買左時都覺得有d重 習慣左就好輕
得閒去做下gym 枝槍就唔覺重了

引用:
原帖由 gainax 於 19-4-2017 11:49 發表

做開GYM雙手拎幾KG其實好少兒科,不過落場輕身就舒服好多,做GYM有得簡都係冷氣房好過戶外
打GAME去玩輕輕鬆鬆又一日
重唔係最大鑊 熱先最辛苦
d汗流落隻眼到又唔可以除mask

其實assault rifle唔會太重 覺得重或許同用槍習慣
岩岩玩果時會長期舉槍 依家長期垂槍 見人先舉

引用:
原帖由 jacko 於 19-4-2017 15:09 發表

計漏一樣啦,做gym舉鐵唔會hold住幾分鐘,又唔會拎住個啞鈴跑嘅
做gym通常都會拎比較重 做到冇力都仲要掙扎下
我覺得做多d帶氧運動對打game更好 通常唔係唔夠力 係唔夠氣多

引用:
原帖由 gainax 於 19-4-2017 17:51 發表
可以係屋企單手揸槍飛前膊咁款練HOLD住既, 但返工同平時有運動的話都夠哂皮,
得一兩日放假打GAME偷懶下輕鬆D算
之前試過將支馬記MWS拆哂配件裝返栗米筒配鈻前節,拎上手個feel對比支全鋼M4連配件爽 ...
之前玩開m4
有掛轉左mp7玩 可以好似當手槍咁用
full size都唔算太大枝

引用:
原帖由 gainax 於 19-4-2017 18:02 發表
用MP7打GBB GAME有少少唔公平, 彈又多又輕又細支仲要大大力 ,
我最怕見到對面一班人用KSZ MP7同MP9
我玩小米7
細細枝好過癮 ksc mp9仲細枝d

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 00:03 發表
咁多gbb入面Mp9除左短管射程短D落場都冇咩可以輸,又快又細仲最多彈
20米以內都係佢地佔優勢,見到mp7同mp9自己又有長管最好都係拉開到3~40米係草叢伏擊,咁見到都打唔準
小米7真是平得很其實O唔Ok
小米7其實搞搞trigger已經打得
Hop up下壓果到我仲未得閒研究
Hop up較盡都抄唔起025彈
佢個hop up下壓design係迫緊一條膠bar
壓到條bar彎左就會壓住hop up膠

另外我打到斷左切氣片 去軍軍軍可以即場配到
講真玩性能就ksc marui
Full size先諗小米
Vfc果枝我覺得呢個價冇金屬內架 又冇金屬外管
性能又唔係特別好 都係算啦

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 10:01 發表
舒服過咁緊係唔想再咁辛苦 , 夏天淨係戶外長時間曝曬都幾惡頂,
仲要一身裝備焗住同負重再加上運動量即刻樂趣大減 ,減少負擔先係上策
最舒服都係秋冬打GAME
20度以上打室外已經辛苦
早兩個禮拜打室外 中午有30度
我照full gear 頭盔、pc再加carrier 5匣
真係熱到想死

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 14:07 發表
上年暑假啱啱打返game用方仗打左兩場全配件又重,天氣又熱裝備又焗都想死 ,
經過幾次換裝而家已經多左一堆背心同裝備出黎 , 底衫+面罩+土兜夾袋再砌支輕身火器爽,
有時都見有cosplay玩家, 成身特 ...
上次打game見個玩特警既全黑裝
包到好似seals潛水裝咁見到都熱

我覺得最熱唔係背心 係軍服上衣 好焗的
但唔著隻手應該打一兩場就花晒 我唯一一次唔著就係34度打室外
Vest黎講依家cp新果d有內架vest應該比較透風
例如avs,cpc果d

引用:
原帖由 loveless 於 20-4-2017 13:25 發表

小米7未打爛件之前係非常好玩的.
呢支原裝blowback沉實度, 同UMP或FNS-9呢類奇葩可以相提並論..
我枝小米7同個fd枝Kwa mp7比較
小米7個blow back好浮 唔係好識形容
Kwa就實d
但小米係大d既

同埋打小米一定要戴mask 個charging handle會打到個鼻
真鐵睇片都好似會彈出黎

發新話題