發新話題

[DIY] 山寨Springfield Defender PDP

引用:
原帖由 紗夢 於 23-4-2017 18:05 發表

comp頭好流ga炸
鋼膠接合個底再鑽洞收左粒機米
打左5匣未爆就算
反正都唔會點打
機米收內管???
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 紗夢 於 23-4-2017 23:45 發表

jacko師兄係收o係外管的,切管果陣預長左小小,
COMP頭都挖空左相應既位,套住外管先鑽洞收機米
好嘢 支持DIY,畢竟啲度啲大師父已經唔多整嘢玩. 呢支槍我好有興趣, 希望有多啲步驟分享下,另外comp頭個前準星又係點整?Thx for your sharing

引用:
原帖由 紗夢 於 24-4-2017 00:30 發表

jacko 師兄,comp頭我鑽左兩個洞,種左兩條鋼枝入去,
然後立左之前砌HI-CAPA用剩既原裝前準星,切左兩邊然後又鑽洞加AA膠當模型咁砌上去

厲害

引用:
原帖由 紗夢 於 23-4-2017 20:45 發表

枝野本體係未來能量meu,
另買既只有comp頭,recoil spring plug,岩長度既recoil spring guide,吉打假狗fire pin同個Grip
其餘都係原裝未來能量
下槍身實物有D位有小小凹,只係比我PS執走左
可否分享下各另外買嘅零件牌子?Thx

引用:
原帖由 紗夢 於 24-4-2017 10:41 發表
comp頭是5ku鋸出黎的
recoil spring plug我用shooter design for hi capa 5.1既
recoil spring guide係LE
不過hi capa 5.1長度就岩用,
未來能量meu原裝果條會凸左小小出黎。
單邊safety同hammer pin就原裝土炮 ...
多謝指教 ,另外問多個問題,個comp用咩方法擴大個孔去入條外管?Thx again

引用:
原帖由 紗夢 於 24-4-2017 17:03 發表

不用客氣 我用電動磨機,裝左個金屬頭慢慢law出黎炸
多謝賜教,努力收集零件中,你呢支真係毒到我

引用:
原帖由 紗夢 於 24-4-2017 17:03 發表

不用客氣 我用電動磨機,裝左個金屬頭慢慢law出黎炸
請問外管用邊款?Thx again

引用: