發新話題

網上免費看記綠片

網上免費看記綠片

同上述冇太大關係!

全世界都是保護主意!

近期有好多人問我可以點樣移民!

移民是開後門其實只不個是一個對自己心靈自我保障的感覺! 香港變成乜樣我地冇能力改變, 但又不會離開! 此终是我們土生土長的地方!

我地比美國人文明得多了,
至少三十幾萬外籍人仕黎香港做呀四之前,
都要知道同接受自己係次等人冇得留低。

現實就是這樣,如果個個似..李加X..咁有錢,移民去,包歡迎. Thx for sharing

19世紀未其實大部份白人國家都有排華政策。
加拿大的人頭税, 澳洲的白人政策,
這些都是歷史一部份。

排斥或歧視都係一種社會現像,
响香港,
我地算好平均,基本上我哋係乜人都睇唔起。
我地睇唔起自己,睇唔起中國人,睇唔起南亞人,
睇唔起菲律賓人印尼人泰國人越南人非洲人
死鬼佬黑鬼黑柴呀差賓佬泡菜蘿蔔大陸厘永遠係我地語文一部份...

香港地一向都歧視啦,老虎話買嘢成日都感覺到受歧視。

引用:
原帖由 JBL 於 6-5-2017 15:06 發表
基本上乜人種都有一個難聽既花名改比佢,除左香港本土人就無,因為最專貴高尚。
圍頭仔

21世紀每次聽到仲會有人對住外國人講“ I'm not Chinese, I'm Hong Kong British  ”
我都想嘔...
son I don't think they give a shit..

引用:
原帖由 reniless 於 6-5-2017 15:08 發表

圍頭仔
港燦

引用:
原帖由 JBL 於 6-5-2017 15:06 發表
基本上乜人種都有一個難聽既花名改比佢,除左香港本土人就無,因為最專貴高尚。
港豬

引用:
原帖由 rho837 於 6-5-2017 12:37 發表
同上述冇太大關係!

全世界都是保護主意!

近期有好多人問我可以點樣移民!

移民是開後門其實只不個是一個對自己心靈自我保障的感覺! 香港變成乜樣我地冇能力改變, 但又不會離開! 此终是我們土 ...
辦移民是買一個希望,好似廿年前D人買祈X新邨咁,買左整好又吾上去住。

但有得買總比無得買好,有能力買總比無能力買好。

係一個移民城市移民後裔的口中講本土,同係爛民營中唱營所在國國歌一樣好笑。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

廿年前,在大陸買樓的,現在都笑逐顏開了.

發新話題