發新話題

[DIY] 二戰槍分享交流

二戰槍分享交流

小弟玩咗二戰槍咁多個年頭, 由當年 Hudson M3 Grease Gun GBB 發展到宜家, 發覺真係平淡咗好多,
近兩年幾乎無點出過新款二戰槍, 所以開個 Post 同各位師兄交流下, 歡迎各位師兄分享心得
[ 甚至希望有大廠見到呢個許願文 ]

先分享自己部份嘅收藏品~

都係啲大路嘅相, 唔洗點介紹~

N 年前用馬記M1A1 改 CAW M1928 Kit

短火當然唔例外~

--------------------------- 許願文 -------------------------------

有3支槍我等咗十幾年一直都無廠出, 好希望不久將來會有廠開發 ...

1) FG42 + ZF4 (Model I / II)

我知一定有師兄講松榮做過, 先唔理天價同極小貨嘅問題,
但我希望會有一支打得嘅FG 42, 以宜家嘅年代最好就出 GBB (我都明白側匣GBB 嘅技術難題) 所以就算出電槍我都即殺 !!!

2) G43 + ZF4

松榮早前公布咗黎緊會做 "AIR BLOWBACK" G43, 雖然唔知係咩會事, 可能我比較保守, 都係做一支簡簡單單落得場嘅GBB 就好了~

松榮 G43 發布消息

3) STG 44 + ZF4

基本上同 FG 42 一樣, 打得嘅 GBB 就夠了!!

STG44 + Kampf Pistole 幻想圖 

以上!!

2 個讚好! TOP

[呢排反工真係好忙, 好小時間上網,請見諒]
講開二戰短火, 我相信呢度有好多好資深嘅師兄, 我就唔門弄斧了~
單純同大家分享下~

(不過近幾年台灣積極咗好多, 出咗好多金身親民價嘅短火~ 值得支持!!)

玩二戰點都逃唔過左輪嘅深坑... (歡迎各位左輪師兄分享下~)

我亦非常愛國的 !!!

無反派角色,美國隊長亦無用武之地~

手槍差咁條手槍繩總係好似差啲嘢咁~

始終對殼情有獨鍾~

最後就放反張見得下人嘅大合照啦~   

支持二戰~ 我得兩支

附件

10-5-2017 00:10

二戰野, 讚 !

想問手槍係邊間廠出 ?

STG44 + Kampf Pistole 並唔係幻想圖,而係戰後南斯拉夫的試作

一支係HWS勝利型,另一支又係乜,英版?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 AK-74 於 9-5-2017 17:18 發表
唔知 WE 既 M1A1 thompson 會幾時出呢?另外小弟期盼 MP40、MP44、PPsh41會有廠肯出 gbb 呀!!
聽說kwa枝mp40胎死腹中了...

二支輪好正。
FBC1

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-5-2017 19:07 發表
M1917,老一美軍野

引用:
原帖由 Lolanto 於 10-5-2017 01:07 發表

M1917,老一美軍野
T牌個支?條管粗D播

都係勝利型好D!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-5-2017 12:07 發表

T牌個支?條管粗D播

都係勝利型好D!
M1917 美版打 .45, 管粗啱喎

支支都咁正 D左輪換埋木柄tim.仲正 Thx for sharing

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-5-2017 19:07 發表
第一支係 T記 M1917 5.5吋版
第二支係 HWS S&W M&P 5 吋版

附客串圖一張~

發新話題