27 12
發新話題

[DIY] 二戰槍分享交流

二戰槍分享交流

小弟玩咗二戰槍咁多個年頭, 由當年 Hudson M3 Grease Gun GBB 發展到宜家, 發覺真係平淡咗好多,
近兩年幾乎無點出過新款二戰槍, 所以開個 Post 同各位師兄交流下, 歡迎各位師兄分享心得
[ 甚至希望有大廠見到呢個許願文 ]

先分享自己部份嘅收藏品~

都係啲大路嘅相, 唔洗點介紹~

N 年前用馬記M1A1 改 CAW M1928 Kit

短火當然唔例外~

--------------------------- 許願文 -------------------------------

有3支槍我等咗十幾年一直都無廠出, 好希望不久將來會有廠開發 ...

1) FG42 + ZF4 (Model I / II)

我知一定有師兄講松榮做過, 先唔理天價同極小貨嘅問題,
但我希望會有一支打得嘅FG 42, 以宜家嘅年代最好就出 GBB (我都明白側匣GBB 嘅技術難題) 所以就算出電槍我都即殺 !!!

2) G43 + ZF4

松榮早前公布咗黎緊會做 "AIR BLOWBACK" G43, 雖然唔知係咩會事, 可能我比較保守, 都係做一支簡簡單單落得場嘅GBB 就好了~

松榮 G43 發布消息

3) STG 44 + ZF4

基本上同 FG 42 一樣, 打得嘅 GBB 就夠了!!

STG44 + Kampf Pistole 幻想圖 

以上!!

2 個讚好! TOP

[呢排反工真係好忙, 好小時間上網,請見諒]
講開二戰短火, 我相信呢度有好多好資深嘅師兄, 我就唔門弄斧了~
單純同大家分享下~

(不過近幾年台灣積極咗好多, 出咗好多金身親民價嘅短火~ 值得支持!!)

玩二戰點都逃唔過左輪嘅深坑... (歡迎各位左輪師兄分享下~)

我亦非常愛國的 !!!

無反派角色,美國隊長亦無用武之地~

手槍差咁條手槍繩總係好似差啲嘢咁~

始終對殼情有獨鍾~

最後就放反張見得下人嘅大合照啦~   

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-5-2017 19:07 發表
一支係HWS勝利型,另一支又係乜,英版?
第一支係 T記 M1917 5.5吋版
第二支係 HWS S&W M&P 5 吋版

附客串圖一張~

引用:
原帖由 AK-74 於 9-5-2017 21:42 發表

台灣果邊有網友問過,佢哋話 KWA 要睇市場反應喎,未必真係胎死腹中。
師兄唔好嚇我呀, 早排 SRC 支終極版 MP41 我都唔買就係等支 GBB MP40....    

引用:
原帖由 eddie_hk 於 9-5-2017 14:42 發表
支持二戰~ 我得兩支
MP40 真係好想好想入, 忍咗手好多年... (手痕中)

引用:
原帖由 Lolanto 於 9-5-2017 18:26 發表
STG44 + Kampf Pistole 並唔係幻想圖,而係戰後南斯拉夫的試作
小弟意思係幻想日後出咗GBB Stg44 而又好彩搵得反 CAW 支 Kampf Pistole 的話....

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 17-5-2017 19:06 發表

趁早去日本牙烏搶,蘇州過後無艇搭
早係上世紀我已經周圍咁搵都毫無收獲...
宜家唯有寄望佢... Kampf Pistole

引用:
原帖由 AK-74 於 18-5-2017 06:44 發表

師兄我想請教一下,MP41 與 MP40 有何分別呢?小弟好似未曾聽過有此型號的二戰槍喎。
好想好衰咁講句, 2枝都買哂你就知嫁啦~ (放毒中~ )

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-5-2017 12:05 發表
我反而希望SRCMp41跌價重售。

外國有不能打的MP40,MP41道具槍,價格相宜,真木+亞鉛,同牛仔左輪同廠的,可惜世界反恐越反越恐,吾俾寄來。
SRC 唯一吸引人就係個電BLOWBACK, 不過宜家 GBB 盛行, 真係忍下手等GBB 好了...
道具槍... 又係雞肋...

引用:
原帖由 oldguy 於 17-5-2017 22:20 發表

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/f216584914
師兄... 我... 反工太忙... 宜家先見到... 最心痛事... 看得太遲...

引用:
原帖由 lekch 於 18-5-2017 02:29 發表
日系槍
日軍槍係我一大死穴... 師兄唔好毒我...

引用:
原帖由 AK-74 於 23-5-2017 17:13 發表

唉!!師兄都係等 KWA 真係出 MP40 GBB 果時先至再算啦。
我點都覺得 WE THOMPSON 會可靠D

引用:
原帖由 oldguy 於 23-5-2017 22:36 發表

咁嚟多枝

四四式.... 好L毒呀...

引用:
原帖由 七點六二 於 24-5-2017 07:36 發表

又黎放毒...等我又黎多枝先...
媽的... 我要發癲啦...
九七卅九九式狙撃銃係我一直最想要

引用:
原帖由 AK-74 於 23-5-2017 21:53 發表

喱支 THOMPSON 就等 WE 在6月9-11日既 2017 國際迷彩嘉年華活動公佈啦,大家到時拭目以待。
錢已準備好,等正式發貨

27 12
發新話題