發新話題

彈弓shotgun 分享區

彈弓shotgun 分享區

有無ching玩開彈弓shotgun ? 可否分享下 ?

另外想問一問, 彈弓tri-shot會否好易jam 彈 ?
可否單手chok上彈 ?
國狗彈弓shotgun, 內構會否唔耐用 ?

想搵breacher size, 但又想彈弓, 又tri-shot, 係咪暫時市面無呢種產品 ?

有一類手拉shotgun係入彈匣 (Maruzen CA-870 系統)
但只能每次射一粒彈
好似失左shotgun個特色

GP 果D造型係勁靚,

但一諗到只能出一粒彈, 不了

另外一種就係Marui Spring tri-shot系統

其實都係用彈匣, 不過個彈匣係shotgun殼咁樣, 裝30粒彈
拉一下射三粒

問題係多數都大大支
司馬, 雙鷹有出saw-off 870款, 但都無breaher咁細支

司馬果D其實外觀都唔錯, 退膛時膛片識郁添

最近仲玩埋magpul款

係唔知內構耐唔耐用.

同埋都係無breacher, maddog果d咁細支

del

如果GP用返maddog/breacher款出tri-shot就好了

引用:
原帖由 Ben_9413 於 23-5-2017 12:00 發表
我都好有興趣

不過未入坑
shotgun真係別有韻味

引用:
原帖由 jacko 於 23-5-2017 13:19 發表
其實大家係咪誤會左樓主"手拉shotgun "既意思? 以我理解,係指"彈弓槍"啊?
sry , 改返先

引用:
原帖由 gainax 於 23-5-2017 16:41 發表
馬記彈弓shot gun拉一打三比較過癮又有彈殼玩
但基於亞鉛同膠內件遲早打爛改力更加冇望間中玩下ok的,我已打爛左支上神檯 ,司媽抄馬記系統如是入面有補品又金身都抵玩
但shot gun玩操作feel都是跳殼最正。。
就係唔想跌到一地殼嘛, 加個收殼袋又唔靚仔
同埋叉氣殼真係幾煩

其實司媽內構有無補品出左 ?

引用:
原帖由 theloggoo 於 29-5-2017 21:14 發表

G&P 就冇機喇, A&K 就有出 拉一打三, but 超快賣晒 ~

http://shop.ehobbyasia.com/other ... n.html#.WSwggtKqqko
竟然真係有maddog款手拉tri-shot
多謝ching

唔知仲會唔會出? 好想入返支

引用:
原帖由 mouselkm 於 30-5-2017 01:15 發表
的確,遠距離看很型,嚇壞D無槍械常識的人,但拿上手細看我想不到除在家打靶外有甚麼用途,講像真只是shotgun外型和手拉reload其他欠缺,落場22發無鏡手拉單發長槍,論射速和火力持續性壓倒地低,只有前sight真鐵用鹿彈只要 ...
maruzen CA870系統的確比較雞肋....
無彈殼玩又single shot.

不過一堆做工幾好既廠都跟左呢個系統, S&T, GP... 係幾可惜

引用:
原帖由 新手一隻 於 31-5-2017 16:52 發表

請問邊度有magpul款賣?
暫時只見歐洲同日本有售
英國有人2月已經開箱玩緊, 似乎幾靚仔
http://arniesairsoft.co.uk/forum ... -tri-shot-shotguns/
https://www.youtube.com/watch?v=hQFoJA_Vcm0

四月日本都有人入手了
https://www.youtube.com/watch?v=eEIkfjvJgwM

e荷B, 國九果D都仲未見有入.

引用:
原帖由 mouselkm 於 1-6-2017 20:34 發表
在今天CA870系統的確很差,但這是我7,8年前買的,在沒有APS,PPS,Tanaka時代,TM只有膠身手拉,國狗質量不穩定的情況下gp是最佳選擇,無記錯當年!@))左右連燈又金屬身算ok
對呀, 7,8年前彈弓shot gun選擇不多,
香港廠出金身版其實幾靚幾吸引的.

但現今各個新sytem湧現, 香港廠真係應該進取D,
考慮回收呢批貨返去改裝做tri-shot.

見到GP, S&T果D外觀咁鬼靚但行舊system, 真係有少少心痛

引用:
原帖由 怒人甲 於 3-6-2017 17:17 發表

回覆樓上兩位C兄,

是馬路仙80年代產品,彈倉4+1粒,彈殻可入1粒bb,有人改到入6粒,不過把野冇乜力度但好玩
舊產物反而仲好玩
馬路仙出返呢隻就好了

發新話題