19 12
發新話題

[others] Well 全行程AK?!

可以用WE隻匣

引用:
原帖由 Dave 於 2017-5-27 15:21 發表

即時吸引力提升
我自己親自試過上WE匣,不過WE匣後面個塊(output valve對落突出個part野)比原裝CO2匣長左少少
一樣可以上但係唔夠原裝順,修修佢會好D

引用:
原帖由 JOHN2 於 2017-5-27 14:40 發表
出口果批上youtube睇,鋼身表面處理同we一樣
但香港賣果批,槍身表面處理好似早期國狗,眼睇似亞鉛身,希望有師兄買完做個磁鐵測試睇睇係咪同出口貨一樣大部分外內件都係鋼料造
樓下條LINK內文係小弟親自經手
我吸過外件係吸得到
內件我唔記得,因為我冇特登寫低

有個客隻匣有問題,支CO2樽仔夾死左係入面,但係又未埋站吉得穿
我懷疑係一係隻匣入面造工問題夾死左支CO2樽仔,一係就支CO2樽仔肥左

推推po先~
呢把AK用green gas冬天玩死得
Full travel要啖氣多D,啖氣多左即係匣快凍左,凍左啖氣冇力推唔郁
推唔郁到係粒firing pin頂死左,幫你放哂D氣

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2017-12-20 13:58 發表

可能預你冬天玩CO2, 否則點賣比歐州鬼玩
所以米有CO2匣囉
係個邊用green gas冬天玩,一扣就放氣

有冇師兄有AKS-74U,而又拆到muzzle出泥
佢lock住muzzle個條野係完全卡死,出埋錘都冇用

引用:
原帖由 razgriz 於 2018-4-23 17:41 發表

Ak74u muzzle lock 唔係假狗黎咩? 我自己都有一支,用錘用工具個lock郁都唔郁.我放棄左.覺得係一體式,個lock 係做樣。
Holy shxt

引用:
原帖由 kornhill401 於 2018-4-24 12:33 發表
請教C Hing們, 唔知把隻匣,用那一角度來入氣,會容易D呢?
因我從未成功地入滿一次氣. 試槍時,見個妹妹好輕鬆地,一次就順利咁入到氣.
邊度妹妹?老虎妹妹?

引用:
原帖由 Dave 於 2018-4-26 10:09 發表
想請教下,之前入左co2 版本 ,請問是否買隻 gas 匣 ( well / we ) 就可以直接裝在槍上打?
WE匣output valve下面突出個忽野,批咁忽就得

把野用原裝GAS匣好唔得,會joseph
單發快扣五六槍就已經腳軟冇力推bolt到尾

引用:
原帖由 arzero 於 2018-4-26 10:22 發表
留心搵下個muzzle底有條pin.

利申用錘仔鎬碎左先知有條pin
唔係pin,係set screw

引用:
原帖由 kornhill401 於 2018-4-26 11:29 發表

正是.
我教佢點裝ge

把野係有D惡搞

引用:
原帖由 arzero 於 2018-4-26 10:29 發表
要先取走條pin拆個front sight先, 再鬆走條screw先拆到muzzle
利申, 已換w&s wood kit, 裝埋PBS-1 silencer(PBS-4象拔蚌咁既樣真係接受唔到)
唔明我手頭個把係AK-74U
粒set screw係俾handguard頂住,個度冇位入六角匙
唔拆個muzzle出泥,其它野都拆唔到

引用:
原帖由 kornhill401 於 2018-4-27 12:05 發表

屈C Hing,請問你教佢裝D乜? 可否教埋我? 謝謝!
我睇錯左裝匣
不過把野裝匣都係惡搞

19 12
發新話題