30 12
發新話題

[KJ] [持續更新]KJ你到底想點之KP-13開箱

[持續更新]KJ你到底想點之KP-13開箱

前言

當Hicap款式已經出到爛左
但個個都繼續為SAI HICAP 為之瘋狂既時候
小弟卻一直期待KJ既新款Glock

今日Rainbow 7+1 入手價 $ ^@%
簡直驚喜連連
值得上黎分享一下
個人認為呢支槍不論新手落場
甚至老手拎黎殺肉取Grip都係一流
暫時先上載幾張圖睇下咁多位睇唔睇到固中玄機
基本上支槍可以直接落場
但有小問題要先解決
亦會討論下支槍係設計上既優點同缺點
暫時可以用"蔗渣既價錢 燒鵝既味道"去形容呢支槍

手機影相比較傷眼請體諒

附件

1-6-2017 20:04

1 個讚好! TOP

個價幾靚,但係隻grip個色老實講唔好睇......

引用:
原帖由 天翔翼 於 1-6-2017 20:07 發表
個價幾靚,但係隻grip個色老實講唔好睇......
其實呢隻色唔差
係相機影出黎會變左鬼片個種綠色
根據Rainbow 7+1 所講遲下會有黑色同沙色出
最重要係條Slide上面個Marking
我見到實物個時直情O左嘴
然後就係一輪驚嘆

呢把幾不像,又似 Glock 又似 M&P 又有點 Sig 味道,看 mag catch 形狀及方向,似乎沒有其他彈匣兼容

坦白說,請恕在下唔識欣賞。。。

引用:
原帖由 olw0978 於 1-6-2017 23:26 發表
呢把幾不像,又似 Glock 又似 M&P 又有點 Sig 味道,看 mag catch 形狀及方向,似乎沒有其他彈匣兼容

坦白說,請恕在下唔識欣賞。。。
剛試過了
所有GLOCK的彈匣都合用
AW GLOCK
WE GLOCK
MARUI GLOCK 17 都可以
係未試22

如此,彈匣兼容還不錯,不過外型仍未接受到~~

等師兄说明。
FBC1

好奇想知退匣制是否可以左右變更,可否要求樓主影下彈匣左右兩側?

呢款都唔錯, 如果有黑色,我估會靚D, Thx for sharing

新外觀 Glock肉
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

其實這把原槍是甚麼型號呢。。?

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

繼續

原裝前準星是真光纖
應該是2mm粗
非常光

很精美的Marking
一開盒的時候

有透明膠圈防止磨損
很有心的設計
不過回膛桿是膠製的

和馬記的飛機對照圖
KJ的飛機可以安裝到馬記的飛機座並順利擊發
馬記的飛機裝到KJ飛機座上有一點點實但也是可以擊發
原因下一張圖會提及

KJ的飛機座
很有趣
Simple piston的設計
KJ把整個飛機座上了油
連飛機座內壁及與Hammer/disconnector 接觸的地方都做到個滑架一樣的表面處理
結果是新槍拉起滑架是有一點卡的感覺
但多打幾十匣自然打磨或是人手拋光(比較建議)後則非常爽

附件

4-6-2017 15:43

引用:
原帖由 olw0978 於 2-6-2017 05:21 發表
好奇想知退匣制是否可以左右變更,可否要求樓主影下彈匣左右兩側?
退匣制的設計本身沒有預你換左右
彈匣也和馬記G17一樣只有一邊
但如果可以3D打印及用馬記G22的彈匣
以其下身的設計應該有可能做到左右互換

引用:
原帖由 Thanato.S 於 4-6-2017 15:46 發表

退匣制的設計本身沒有預你換左右
彈匣也和馬記G17一樣只有一邊
但如果可以3D打印及用馬記G22的彈匣
以其下身的設計應該有可能做到左右互換
這構造極簡單,稍花一點功夫就有更好賣點,有些少可惜了

看r8 網似乎是淺灰色,樓主影是淺綠色

但六百幾蚊有支glock base 新款式玩具玩玩確是不錯,KJ 近年表現出色

不過淺灰不太合口味,期待黑色或深灰
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

30 12
發新話題