發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

引用:
原帖由 2slow 於 3-7-2017 13:20 發表

咁正? 邊樹買的? PM
PM+1

引用:
原帖由 rYaN 於 3-7-2017 13:21 發表

客製訂做既
下身做左Cerakote

引用:
原帖由 spec.ops. 於 5-7-2017 00:42 發表

夠快未?
有冇機會有埋RMR呢??

網上圖...好毒

引用:
原帖由 spec.ops. 於 5-7-2017 16:47 發表

借問有冇多啲圖作參考?
其實唔多搵到圖...因多數圖都已上左RMR

剩係搵下面呢張

引用:
原帖由 spec.ops. 於 5-7-2017 19:31 發表

還在考慮中,唔知VP9既岩裝嗎?
用VP9 台灣PAPAGO裝左...個尾突左兩隻角出黎

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=3&theater

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 6-7-2017 16:31 發表

vp9其實都唔差的...佢個火控係我暫時買過vfc 手槍入面, 最順同最有良心既(試過glock, fnx, hk45)

不過打就...冇要求了

另外就係果2條鋼slide 賣到咁貴但連hk 個h字都刻錯
其實D所謂副廠鋼SLIDE好多都好求其

用返原本個模出鋼咁解...FNX 0個條更加明顯

佢第一版沙色LOCK SLIDE位兩邊唔同...一邊長一邊短...所以其實只LOCK到一邊

第二版黑色修正返...兩邊位都LOCK到...結果條鋼SLIDE出到黎係跟第一版...都係一邊長一邊短...真吹脹

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-7-2017 19:46 發表

唔係真野都一長一短咩?
我枝vfc fnx條slide換左原廠最新果水沙金色
真鐵都係一長一短..但應該係前面...而唔係後面後定位

真SLIDE

玩具原裝&平鋼SLIDE (貴0個條唔知了)

真鐵玩具比較圖

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-7-2017 21:08 發表

車牙好煩 買枝十字軍ti rant算
十字軍0個支好抵玩...唔洗兩舊

引用:
原帖由 spec.ops. 於 6-7-2017 21:11 發表
由於收到師兄們指點前已經去左馬,所以試版未改正slide lock,唯有試左暢順度先再執番正
收返短個位而已...等暢順度測試報告

引用:
原帖由 spec.ops. 於 8-7-2017 18:00 發表
試左順,各位睇睇槍管如何?
超正...而家SLIDE外管SIGHT都有了...差幾件外觀件就成支補完晒

引用:
原帖由 spec.ops. 於 12-7-2017 01:03 發表

唔好咁大期望呀
我已經SKIP左...等師兄呢套

佢十字軍呢套SLIDE STOP位都叫做有修正過...但始終唔0岩位

其實空間好大...必要時仲有位偷...反正都改位...好心改好D

好好奇個跌管會點攪

原裝條管個位比HOPUP座同內管前後墊住...就算跌左管都只係好輕微

唔通成條外管重新設計過咁正??

補圖...原裝所謂跌管...前後被限制

希望有埋後續情報...例如SLIDE STOP & TRIGGER

因原裝TRIGGER又係做錯...所以TRIGGER頂手指...如果都有埋修正版就成支完美了

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-7-2017 17:53 發表

好奇一問 hk45 thread pro唔係另一個樣式咩?
好似ra有出過的
RA 有出過...但我覺我呢粒野自己鐘意襯邊款就用邊款吧

FNX 0個粒就長D瘦D...RA 0個粒就短D肥D既感覺

RA

FNX

引用:
原帖由 jerjer 於 24-7-2017 23:52 發表

請問師兄FNX嗰粒可以喺邊到買到?Thx!!
已PM

發新話題