發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 25-7-2017 00:00 發表
唔做假pin呢點比較失望
佢個位太薄...都冇乜辦法

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-7-2017 09:29 發表

又好似係
我以為佢個design係飛機座包住飛機
咁佢大飛機design應該係貼住slide了
佢個位薄到都冇兩圈螺絲牙

你可以睇返我條片...飛機上下都刮花...仲裝塊片應該冇乜可能...原裝都刮到咁

要造假PIN基本上要成個飛機座設計過再整返隻細少少飛機先有機會

其實我又唔係太擔心台仔鋼架唔再出

睇返之前PPQ...VP9...換個牌子又再出

係好似上面師兄講等唔等得咁解...唔等得就呢轉買左先

等得咪博下佢幾時轉個牌子又出返

利申 : 今次會支持本地貨先

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 27-7-2017 01:14 發表

taitan 果條我覺得都頹

marking 依然錯, 同埋就係果條管...唔明點解唔整假鏜線
  taitan 果條我都唔想有螺牙加轉接頭...

寧願佢分開兩條外管出...有需要咪買多條好過...又靚仔D

記得DARK DUKE 0個套條外管好似係有假膛線...但冇沖0個水

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 27-7-2017 14:52 發表

就係因為冇選擇, 最後2 條都買唔落手, 打佢果條啞鉛slide
睇下本地品牌出完今次條45C之後會唔會返轉頭出埋條VP9吧

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-8-2017 17:19 發表
聽說prime即係nova
D牌都好似出左1911鋼kit 用trigger happy呢個名出
又係精品中既精品
D牌鋼KIT真係精品...但個價又係FPR D價...真心玩唔起

我寧願將一支錢拆開砌2-3支其他好過

引用:
原帖由 48191 於 20-8-2017 19:08 發表
要質定要量,真係自行判斷。但係質唔得,量幾多都冇用。
所以而家D彈藥集中去左玩下半身係膠既槍上身再換鋼SLIDE

1911類由以前10幾支減到而家得返8支

好似GLOCK類換晒全鋼內外件都係幾千...玩支FPR真係可以砌幾支

以今次支45C咁計...鋼SLIDE 2千幾...遲D買埋SIGHT & SLIDE STOP預1千

下身拎埋去做色...再加埋槍價...其實5K左右...砌套NOVA 1911 鋁KIT加全外觀鋼件都6-7K了...鋼KIT更加唔止...都係玩下新款野著數D

引用:
原帖由 48191 於 20-8-2017 15:04 發表
如果以還原度嚟講,Detonator 係現時
NOVA KIT其實最唔鐘意佢跟條鋁外管

佢NOVA 自己有出鋼外管...但香港好似冇得賣

要買又要走去買第2D牌子...咁不如跟KIT賣埋比我好過

另外NOVA D小零件我砌過好多支...D槍砌完都就咁掛出黎冇咩特別保養

到而家咁多年都未有生秀...但曾經試過網購買左應該係用過既返黎

訂左幾件返黎都係表面都幾花下...其中一件個包裝直頭唔係NOVA平時隻包裝...但釘住NOVA牌

下圖支WARRIOR係2013年版...到而家D外觀件都未有生秀跡象

附件

20-8-2017 19:54

DELETE

剛剛睇FB GROUP已有師兄PO 香港牌鋼SLIDE+外管上槍圖了

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 00:30 發表

K兄你今次都玩本地薑?
今次係幾ok既
5k有呢個外觀 而且打得下 又準
好難唔吹奏
係呀...今次一見到V記果條已經決心係買本地貨

V記肯改位但又改唔足...唔知想點

所以一定係買本地呢條...改位改足返晒...冇理由唔買

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 01:07 發表
我懷疑K兄玩開高質1911,5K幾砌支完美版HK45CT 都係消費咗一啲散紙,不痛不癢⋯⋯
(速逃)
  ...5K都係散紙既話點會話玩唔起FPR D鋼槍

大把師兄玩D珍配件一件都夠我砌好多支槍了

只係一直玩開1911類買鋁KIT加全槍鋼外觀件呢個價只係玩緊鋁

而家差唔多價可以玩鋼...感覺好超值

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 07:12 發表
哈哈,我只是在說笑而已,請不要放在心上。
我有一支井勝M1911A1,但是我相信這支M1911A1根本對我毫無用處,非常雞肋;
要落場打Outdoor ,RWA 的Nighthawk Customs Covert Ops/ Marui M1911A1同支MEU已經夠用有突 ...
哈哈...冇放0係心上...你睇我D公仔喊晒口咁都知我都係講笑咁講

我落場0個支1911都係百鳥歸巢...用返原裝馬記膠下身...剩係換上身鋁SLIDE...輕得幾多得幾多

再唔係打CQB我直頭拎DETONICS...夠晒輕便

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 23:27 發表

其他槍
如果有日出左入殻版python
可以諗諗返出埋VP9

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 22:47 發表
呢幾日開開心心等,等埋個Tritium Sight就開波砌。 ...
引用:
原帖由 spec.ops. 於 21-8-2017 22:50 發表
[quote]原帖由 48191 於 21-8-2017 22:47 發表
呢幾日開開心心等
萬事俱備 只欠東風

附件

22-8-2017 11:32

發新話題