發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-8-2017 12:04 發表

K兄果枝 kote左啦?
係呀...係等條鋼SLIDE到

引用:
原帖由 rYaN 於 22-8-2017 17:46 發表

型呀!不過你最好油返條白色坑
係呀...未得閒出去買油油

引用:
原帖由 48191 於 22-8-2017 18:42 發表
你指邊條白色坑?
佢指SAFTY後面條坑

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 4jai 於 23-8-2017 10:38 發表
係咁易拍左條片,講下條滑架,希望幫大家止到癮
(咬字唔清唔好見怪
https://youtu.be/29ZHsk7Y9sk
感謝師兄拍片介紹

另外見師兄話條迴膛桿難拆...想提供返個方法

其實成個HOP-UP組+迴膛桿可以唔洗分開就可以拆除...免除麻煩

先用指甲攝入迴膛桿同塊片之間...將塊片拉到底...就可以成組外管,HOPUP,迴膛桿一次抽出...反而變得非常方便

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 rYaN 於 23-8-2017 03:31 發表

塗改液
塗改液唔得啦   ...耐左會裂

引用:
原帖由 Tactical_noob 於 24-8-2017 00:32 發表
用gundam marker啦~

?oh=a8e640aa53a111b441cf7c7bcb3988af&oe=5A35E2D4
https://scontent.fhkg3-2.fna. ...
OK喎...買返支看下門口先...我GUNDAM MARKER灰啡黑都有係冇白色

引用:
原帖由 JBL 於 25-8-2017 17:50 發表

係呀!鋼西再裝氚氣。
BELL兄咁衝動?TW就快會出氚氣SIGHT有埋MARKING喎

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-8-2017 17:50 發表

Oh...睇下有冇機會同收到845既師兄交換
話唔埋自己直接845呢...因台風關係好似重未寄出...

可能廠商有睇呢個POST...直接留比你

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-8-2017 18:04 發表

可能唔岩數的
鋼slide果套個sight同原廠sight數有d唔同 可能會突左dd出黎
Northea_t 套meprolight style 同 _LS custom套trijicon好似都係拎原廠數

Bell兄咁做都合理既 加上另外買sight要500-600
咁奇怪? 係唔係用左VP9條數?我見過裝VP9鋼SIGHT都係突少少出黎

我0個條都拎左...而家執緊上槍

應該夜D OR聽朝會出POST

尋晚裝完...今朝試打過運作暢順...爽...換完鋼SLIDE後同原裝完全唔同FEEL
原裝感覺係好快震左一下咁...而換完鋼SLIDE真係變返CHOK既感覺...超正

首先講返條SLIDE D色先...隻色真係偏淺色左少少...某D角度OR有燈光下其實覺得似淺灰多過似黑色...如果可以深色返少少就真係滿分

另外就係包裝問題...可能新廠...包裝方面未有經驗...所以包裝有D簡陋...未有做到固定+保護好條SLIDE同外管

小弟0個條亦不幸返到屋企拆包裝時發現有3個位花左...個人覺得既缺點講完...入返正題去圖講條SLIDE

首先套KIT D數好準...係得兩個位要留意OR執一執...條SLIDE係完全直上下身...唔洗執位...順暢

不過裝飛機座時要注意紅圈粒螺絲唔好扭實...因為扭實就會好似下圖咁夾得太實JAM死左隻飛機

所以裝既時候可以一邊扭一邊試...只要扭到隻飛機來回暢順就OK...而黃圈兩粒螺絲可完全扭實

另外一個需要留意既位就係HOP-UP座...HOP-UP座需要執既位係下圖紅圈個圈圈

如果唔執紅圈個位就會變到下圖一樣...個HOPUP座會迫斜左加上迫死左不能正常運作

至於紅圈位執幾多就要自己慢慢試...執到運作暢順就OK...下圖係執完之後HOPUP座變返正中

整體黎講(唔計我個人黑仔)...呢套SLIDE SET真心抵玩...剩返落黎就係等套SIGHT幾時出

引用:
原帖由 rYaN 於 29-8-2017 14:30 發表
終於都搞掂埋條{哂撚灑}啦
?oh=01d4b9e25a1612b357893894c30b31fc&oe=5A1F8FB5
  靚仔到呢

我支45 & 9 應該都要拎去攪攪佢

引用:
原帖由 rYaN 於 29-8-2017 15:42 發表

等緊台仔果對
X2 ...有冇消息幾時賣街&咩價位呢??

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-8-2017 17:07 發表

邊對?
Meprolight style or trijicon style?
Trijicon std style 應該9月中 $630寄到香港
THX...我應該裝Trijicon機會大D

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-8-2017 17:07 發表

十字軍?
YES...兩條都係...平靚正

發新話題