18 12
發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

六角槍管

係fb見到其他圖
基本上D字都齊囇

引用:
原帖由 48191 於 23-7-2017 18:00 發表
我反而想知,而家未做Coating 就刻哂啲字,咁上完Coating會唔會比較難睇到?同埋個綠色O-Ring包唔包?
字就照計無問題,因為其他牌子其實都係咁做
Oring暫時未收到風

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-7-2017 08:36 發表

咁上下
似乎無咩可能,因為做一塊野就姐係長期磨飛機

另外用短pin,如果裝得唔好就會刮飛機,所以佢宜家咁做會比較安全

引用:
原帖由 samsonco 於 20-8-2017 11:02 發表
我都覺得太令,冇咗真鐵感覺,只有自己出去做 cerakote coating
佢宜家條滑架上面有油,一定令過真野。
抹左D油就同真既差唔多

其實真野都唔算完全啞色,一樣有反光

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 13:38 發表

我朋友套身問題都係咁上下
上唔到彈
無記錯係同一個source 而背後個故仔仲精彩

Prime/nova m9 我果套下身連鑼刀底圓痕都有
但我果套係軍版 是但啦 軍版槍係粗工d
係咪有故仔聽

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 15:32 發表

呢d故仔唔公開講啦
全部都係子虛烏有
我唔介意你pm同我講架

引用:
原帖由 48191 於 22-8-2017 07:03 發表
我反而最關心係會唔會再出;如果再出會唔會又係少量同做乜Coating。
聽佢地講就應該都會再做,但應該都係少量。coating暫時唔會轉

引用:
原帖由 2slow 於 24-8-2017 11:00 發表

除了開首分別外, 前面兩個英文字母都好重要的

請問流水序號可否自定的???
流水號以我所知就無自定,佢地批滑架係128-128xx咁流水

引用:
原帖由 48191 於 24-8-2017 01:04 發表
HK45C 的S/N開首為216為Made in USA。
HK45CT 的S/N開首為128為Made in Germany。
據考證,今次Tactical Meow的S/N大致正確。
我問過佢地,流水號既年份佢地有查過,所以號碼係mach 年份
唯一有機會唔同就係同號碼支真野唔知條管有無牙

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-8-2017 00:25 發表

冇啊 原廠尾數就係845
Slide應該係128-0128xx

但點解下身塊牌係kh17f00xxx
同上身既no唔同格式既?
因為下身個no 係vfc既流水號

引用:
原帖由 Kwind 於 29-8-2017 22:44 發表

網上搵到圖...BA 都係白字...如有錯請指點迷津
白字係加工工序既先後姐,真野可能係最後尾先行D字,無左表面處理就係白色

其實兩睇姐,自己油返個支都唔算好難。

引用:
原帖由 48191 於 30-8-2017 07:40 發表
請問個下身牌仔點搞?
拆曬成個下身,拎出黎再攞去laser 吧

引用:
原帖由 48191 於 30-8-2017 14:08 發表
堅兄,有兩個問題想請教:
1)有冇邊度做Laser最好?
2)個牌本身有字,點樣去除?
Laser 就好多地方有得做,你唔做深既去旺角D做首飾舖仔有架laser 機仔已經做到
仲有D師兄以前是話過既”跑入”,新蒲崗,上環都有得做

引用:
原帖由 Kwind 於 29-8-2017 21:10 發表

我都有諗過呢個問題...所以我已經兩組飛機座都裝過落去...情況一樣

另外飛機座3口螺絲我自己換左不秀鋼螺絲...我都換返原廠螺絲試過...情況一樣

其實都發現到有個狀況...但不太肯定關唔關事

所以我見只 ...
其實拉多幾拉落D油就應該就順

師兄,會唔會係你個飛機座變左形?
我見你飛機底撞到又凹又凸
另外又會唔會個幾粒鑼絲條數唔同,扭緊過之後改變左飛機座個安裝位置?

18 12
發新話題