發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

請教師兄,支VP9第二水係冇咗乜嘢刻印?同埋右邊個正方框應該有乜刻印?
引用:
原帖由 Kwind 於 13-6-2017 16:40 發表

睇佢FB比較穩陣

上次VP9...冇人知得一水貨既時候其實WGZ都已經有提示

今次45CT
究竟世界上還有神嗎?

因為我係第一水,並不知道之後的有何不同。
究竟世界上還有神嗎?

好彩衝第一水....
引用:
原帖由 Kwind 於 13-6-2017 20:25 發表

之後變左呢兩種

空白既係而家所謂既亞洲版

究竟世界上還有神嗎?

Cerakote 只可以做金屬咋吓嘩?
首先要將工件打沙、去油、上油再用焗爐焗,膠身點做呢?我上次攞件亞鉛件去F.Club做,阿腦細個面口都有少少難委,因為驚亞鉛件頂唔順。不過最後都做咗,效果都算唔錯。
引用:
原帖由 Kwind 於 17-6-2017 23:48 發表
搭單問下各位師兄

如果個下身想轉沙色...膠身做Cerakote掂唔掂?

會唔會一忽忽咁甩返出黎??

THX
究竟世界上還有神嗎?

木件唔怕高溫焗當然OK,膠件有冇話邊種得邊種唔得?
引用:
原帖由 jn_jona 於 18-6-2017 00:08 發表

Cerakote 好似木件同膠件都可以的
Cerakote 官網好似有d demo睇
究竟世界上還有神嗎?

Mmm....真槍㗎所謂Polymer同玩具槍PVC膠會唔會有唔同?
引用:
原帖由 紗夢 於 18-6-2017 00:45 發表

係囉真槍都好多人cerakote 手槍D非金屬下身
利申,太窮無造過cerakote
究竟世界上還有神嗎?

吉打第一版Glock下身話自己係Polymer㗎喎!不過一跌就碎囉!所以我頭上面一直有個問號......
引用:
原帖由 olw0978 於 18-6-2017 01:23 發表

真槍用乜 polymer 無人知,但玩具槍並非 PVC, 多數是 ABS
究竟世界上還有神嗎?

多謝師兄賜教。
可惜我唔係讀Chem.....
引用:
原帖由 olw0978 於 18-6-2017 01:39 發表

凡係塑膠都是 polymer, 但 polymer 並不一定不碎,即使是防彈膠 PC 也可以很容易碎,當中涉及模具製作,生產流程與及原材料品質
究竟世界上還有神嗎?

對唔住,係在下太孤漏寡聞⋯⋯失覺哂。但係Cerakote 號稱厚油;咁Duracoat又有乜優勢呢?
究竟世界上還有神嗎?

我支1911做咗沙色,係耐刮咗囉。
引用:
原帖由 rYaN 於 18-6-2017 02:00 發表

Cerakote 厚油!? 唔會呀
究竟世界上還有神嗎?

我想問一下,填咗之後有冇跡象會甩出嚟?
引用:
原帖由 rYaN 於 18-6-2017 02:30 發表

我都係比人搞,我唔知呀
究竟世界上還有神嗎?

Safariland 579 compact幫到你。
究竟世界上還有神嗎?

呢啲咪誠意囉!
某廠嗰條又鑄鋼,又DX版零件,仲唔咪想一雞食兩水?
引用:
原帖由 spec.ops. 於 23-7-2017 01:47 發表
又黎更新下
究竟世界上還有神嗎?

我反而想知,而家未做Coating 就刻哂啲字,咁上完Coating會唔會比較難睇到?同埋個綠色O-Ring包唔包?
引用:
原帖由 阿堅 於 23-7-2017 17:47 發表
係fb見到其他圖
基本上D字都齊囇
究竟世界上還有神嗎?

唔緊要,只要行真數,自然有辦法。
呢個價錢,Full CNC,值得!好過俾台灣某公司無厘頭賺多筆,我In!
引用:
原帖由 阿堅 於 23-7-2017 18:04 發表

字就照計無問題,因為其他牌子其實都係咁做
Oring暫時未收到風
究竟世界上還有神嗎?

發新話題