發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

慘得過我嗰套Nova M9A1 kit? 條Slide係M9 ASSY Number,但係係A1下身?
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 13:38 發表

我朋友套身問題都係咁上下
上唔到彈
無記錯係同一個source 而背後個故仔仲精彩

Prime/nova m9 我果套下身連鑼刀底圓痕都有
但我果套係軍版 是但啦 軍版槍係粗工d
究竟世界上還有神嗎?

唉,睇Die Hard同Lethal Weapon大嘅,冇乜理由唔鐘意M9。
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 14:02 發表

你可能早買 後來果水岩返上身
但依家應該搵唔到mova m9系列了
估唔到m9咁old school都係一樣咁搶手
究竟世界上還有神嗎?

某程度上,Full metal frame手槍已經不合時宜。
究竟世界上還有神嗎?

唉,響Papxgo未出現之前,某台灣論壇時常認為港製Kit係好嘢!原來真相係好嘢都出哂口去日本同台灣,次等級數就自己人食......
引用:
原帖由 gainax 於 21-8-2017 22:09 發表
平既水準唔得要自己執都算情有可原, 成四五千蚊買件唔睇得唔打得既KIT仲乜配件都唔包 ,
我覺得係求期3D拎尺吋再CNC出黎就交貨比訂左班人因呢份KIT唔係做熟既WA尺吋,都冇裝過試打再修正尺吋,打唔打得都唔知就賣咁貴 ...
究竟世界上還有神嗎?

呢幾日開開心心等攞貨,等埋個Tritium Sight就開波砌。哈,堅係搞個流水號報到區都好喎!
但係,Detonator 個Slide stop周圍都冇貨,好難搵!
錢,係用響有價值嘅地方。你哋呢set嘢唔翻出第二水,我覺得用佢砌支「完全版」Mk 24,分分鐘會升值!差就差未搵到D牌Slide stop!
引用:
原帖由 spec.ops. 於 21-8-2017 22:43 發表

梗係全直上啦,試都試左兩版,不停咁試,槍都操死左一枝,一出梗係要最掂啦!
你以為真係好似某啲人諗咁做眾籌咩,其實係閉門造靚車咋,
費事一出就俾人話出得慢,條數又唔掂,影衰香港啦……哈哈!
究竟世界上還有神嗎?

反而就係Blue咗有少少累事....
好少見HK手槍係Blue嘅。
Python之前有出過Blue咗嘅版本,外觀高級咗,價錢當然又「高級」咗。
今次個Slide Set有Blue過,外觀上加好多分,反而玩起上嚟唔敢太放,驚整花咗心痛。
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 22:51 發表

不得了
呢個精神好得 希望你地之後都會再做

暫時未上手 睇圖可以挑剔既係做得太靚
最值錢既係時間 我諗鋼料唔會貴到去眾籌掛...
究竟世界上還有神嗎?

唔好喇啩,大佬!物以罕為貴喎!
如果佢再出一set平價版,唔Blue就話啫!你同我手上各有一、兩set「高階版」,點都唔想睇到佢跌價啩!
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 22:51 發表

不得了
呢個精神好得 希望你地之後都會再做

暫時未上手 睇圖可以挑剔既係做得太靚
最值錢既係時間 我諗鋼料唔會貴到去眾籌掛...
究竟世界上還有神嗎?

台灣就有廠做,香港好似真係冇。
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 23:30 發表

磷化?
聽過有廠做
究竟世界上還有神嗎?

我希望我九十歲前見到KWA嗰支Colt Python 357見街.....
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 23:27 發表

其他槍
如果有日出左入殻版python
究竟世界上還有神嗎?

不明來歷!?
引用:
原帖由 gainax 於 21-8-2017 23:29 發表
日本派M4身賣 9萬Yen以上當年九至十算=9k hkd,
台灣賣18XXXtwd=48XX, 本地當年先3千5,6左右, 豬P用派身成把鋼件連m203同炮尺先53XX,如係商業角度派貨咁實越貴越比靚貨啦
不過其實我當年3千幾買港版派身的確做 ...
究竟世界上還有神嗎?

我反而最關心係會唔會再出;如果再出會唔會又係少量同做乜Coating。
究竟世界上還有神嗎?

唉,呢啲冇片睇、冇宣傳嘅牌子,都係唔好搏;
Tactical Meow由始至終,有片睇、有Update,感覺上不一樣,所以我就衝。
引用:
原帖由 gainax 於 22-8-2017 08:21 發表
即係冇貼牌子既代工, 唔賣街圍内訂制賣或OEM只代工賣出去
不過有冇貼牌子都好從來買改件係睇信用,大牌子一樣可以做到有問題 ,
有冇貼牌子主要分別係冇貼牌子又冇賣街既野可以亂黎你唔知,一日未裝過都唔知件野 ...
究竟世界上還有神嗎?

你指邊條白色坑?
引用:
原帖由 rYaN 於 22-8-2017 17:46 發表

型呀!不過你最好油返條白色坑
究竟世界上還有神嗎?

Taitan, Ebobby有售。
引用:
原帖由 jn_jona 於 22-8-2017 21:36 發表

Dark咩?
之前第一水好正
究竟世界上還有神嗎?

咁得意!?咁外管壁本身咪好薄?
引用:
原帖由 jn_jona 於 22-8-2017 22:16 發表

有隻係牙管內外有牙
究竟世界上還有神嗎?

發新話題