發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

引用:
原帖由 Kwind 於 20-8-2017 19:37 發表

所以而家D彈藥集中去左玩下半身係膠既槍上身再換鋼SLIDE

1911類由以前10幾支減到而家得返8支

好似GLOCK類換晒全鋼內外件都係幾千...玩支FPR真係可以砌幾支

以今次支45C咁計...鋼SLIDE 2千幾...遲D買埋S ...
K兄你今次都玩本地薑?
今次係幾ok既
5k有呢個外觀 而且打得下 又準
好難唔吹奏

引用:
原帖由 gainax 於 20-8-2017 23:39 發表

香港冇台灣工業發達,係本地揾加工廠都困難更加唔好話揾到好既表面處理例如鋼件氮化加工,至於刀痕其實多數關於cnc工藝技術問題,以前買過掛豬P名派生產cncAR身,刀痕勁到高低級已經唔係噴砂可以省走,但掛 ...
無記錯cnc既feeding rate定刀既轉速會影響刀痕既深度
有錯請指正

7075果到唔記得你同邊間拎
但我個fd奶左野 有興趣再講你知

引用:
原帖由 spec.ops. 於 21-8-2017 01:30 發表
終於攪掂
哇 好得
除定褲等出貨

係咪全直上

引用:
原帖由 gainax 於 21-8-2017 07:44 發表
Cnc做圓面或孤面做完之後有一條條淺既橫線係正常,通常都會噴砂方式省走保持無印平整美觀, 但港製好似派身唔知係特登唔做噴砂工序定求奇,09年WAM4身到M9身都一樣仲係有刀痕
我當年試過拎冇上色派M4身做噴 ...
我朋友套身問題都係咁上下
上唔到彈
無記錯係同一個source 而背後個故仔仲精彩

Prime/nova m9 我果套下身連鑼刀底圓痕都有
但我果套係軍版 是但啦 軍版槍係粗工d

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 13:44 發表
慘得過我嗰套Nova M9A1 kit? 條Slide係M9 ASSY Number,但係係A1下身?
你可能早買 後來果水岩返上身
但依家應該搵唔到mova m9系列了
估唔到m9咁old school都係一樣咁搶手

引用:
原帖由 阿堅 於 21-8-2017 14:07 發表

係咪有故仔聽
呢d故仔唔公開講啦
全部都係子虛烏有

引用:
原帖由 阿堅 於 21-8-2017 18:06 發表

我唔介意你pm同我講架
如果你係鬼 我就pk了
事件有一半既party都退出 被退出game界了

引用:
原帖由 gainax 於 21-8-2017 22:09 發表
平既水準唔得要自己執都算情有可原, 成四五千蚊買件唔睇得唔打得既KIT仲乜配件都唔包 ,
我覺得係求期3D拎尺吋再CNC出黎就交貨比訂左班人因呢份KIT唔係做熟既WA尺吋,都冇裝過試打再修正尺吋,打唔打得都唔知就賣咁貴 ...
你咁講...我覺得似係佢地拎埋d prototype做埋落去黎賣...

引用:
原帖由 spec.ops. 於 21-8-2017 22:43 發表

梗係全直上啦,試都試左兩版,不停咁試,槍都操死左一枝,一出梗係要最掂啦!
你以為真係好似某啲人諗咁做眾籌咩,其實係閉門造靚車咋,
費事一出就俾人話出得慢,條數又唔掂,影衰香港啦……哈哈!
不得了
呢個精神好得 希望你地之後都會再做

暫時未上手 睇圖可以挑剔既係做得太靚
最值錢既係時間 我諗鋼料唔會貴到去眾籌掛...

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 23:16 發表
唔好喇啩,大佬!物以罕為貴喎!
如果佢再出一set平價版,唔Blue就話啫!你同我手上各有一、兩set「高階版」,點都唔想睇到佢跌價啩!
其他槍
如果有日出左入殻版python

引用:
原帖由 dondon24 於 21-8-2017 23:27 發表
[quote]原帖由 48191 於 21-8-2017 23:02 發表
反而就係Blue咗有少少累事....
好少見HK手槍係Blue

之前ra tech出mk23鋼slide都係blue左,papago有做 ...
磷化?
聽過有廠做

引用:
原帖由 spec.ops. 於 21-8-2017 23:32 發表

要幫枝壯烈犧牲既試版槍籌帛金
個下身幾個月之後賣出去可能值錢ga
btw 最先爛咩呢?

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 23:46 發表
我希望我九十歲前見到KWA嗰支Colt Python 357見街.....
we都有可能 出左枝m19/29既prototype
講唔埋可能遲來先上岸

引用:
原帖由 spec.ops. 於 22-8-2017 00:00 發表

係鬆晒,做唔到師傅槍
咁今次_fc又好似幾耐操wor

btw 台灣有workshop打算做trijicon樣式sight
meprolight也有 東北做

引用:
原帖由 gainax 於 22-8-2017 00:17 發表
都有可能, 呢d身聽講只生產20個係一班人集夠數訂先特登生產,
內部首次cnc鑼其他系統非做開既wa系統先咁伏, 我估成set內部尺吋都係一樣只係比隻外表做衰左比我,可能有人訂左退貨先有一隻多出比到我
最有趣係生產 ...
講真鋁料值咩錢 最貴既係工時
依家可以用3d print試左位 岩先再車
岩數比任何野都重要

發新話題