18 12
發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

引用:
原帖由 RCman 於 28-6-2017 20:33 發表
45CT用到KSC 45匣
全個火控好似KSC
聽聞可以插, 但打唔到
我生得聰明得罪你咩!!!

如果要拆飛機座...我想比個溫馨提示大家....

小心螺絲膠, 尾部果粒, 我果支出廠果陣落左勁多, 而佢螺絲材質係偏軟

我果粒已經滑左牙, 好彩最後攞得番

btw, vfc 迫人做白老鼠既方法愈黎愈精, 有冇同感

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-6-2017 03:05 發表

我以經好耐冇沖新槍 如果今次玩落係有伏 真係跌到直一直
我試槍打左一匣 slide個後定位已經削左隻角
Slide材料... 長玩落去一定要搵十字軍救命
下身set野問題不大 只係冇ksc咁順
slide 我可以話同ksc usp/hk45 果堆一樣林, 唔同既只係ksc 果d 條回鏜彈弓係軟d

所以slide lock 隻角冇咁快有事, 今次vfc 果條其實硬好多, 但係佢下身火控果組野d 彈弓一樣硬好多, 所以用落覺得條回鏜彈弓唔硬咁

我果支第一次bolt lock 個位已經小小變形...

不過e 支都有d 好既地方, 好似decock 條片佢用鋼, hammer 尾包膠同膠包鋼既safety...ksc 真係從來都未做過e d 細節

引用:
原帖由 no-name 於 29-6-2017 09:52 發表
一日內出災情... 本身惗住睇定 D 先我惗都可以放棄

話說點解台灣網果邊好似完全隻字不提既?連問都冇人問
可能未正式開賣

引用:
原帖由 gainax 於 29-6-2017 15:21 發表

硬彈弓d野仲有廠用唔蝕就奇 咁有得搞搞佢啦
佢條回鏜杆都好過癮, 係一條過

我諗所有野都係前面個叉位套落去

e 支槍另一個問題係, 火控好似好多彈弓都過硬 (除左hammer 果條)

唔知會唔會有廠出d 靚料d既鋁滑架

引用:
原帖由 spec.ops. 於 5-7-2017 23:52 發表

煲得起就唔好慳喇,一於去到盡
e支野我打空槍, 一下一下咁扣...一匣可以扣80下

引用:
原帖由 horenhim 於 6-7-2017 15:05 發表
雖然絕非完美但我覺得呢支有潛力, 出多D parts 啦
and forget VP9
vp9其實都唔差的...佢個火控係我暫時買過vfc 手槍入面, 最順同最有良心既(試過glock, fnx, hk45)

不過打就...冇要求了

另外就係果2條鋼slide 賣到咁貴但連hk 個h字都刻錯

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 7-7-2017 17:23 發表

謝謝2slow兄,
咁即係VFC做錯鏜線
又唔可以話做錯, 搵電筒係外管chamber個位照入去, 佢打出黎個影都係六角形

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-7-2017 17:12 發表

好似vfc vp9都係polygonal 但hk45ct又奇怪地變左standard
vp9係圓形有牙, 完全冇假鏜線

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-7-2017 17:44 發表

岩岩好奇search下vfc vp9見到有圖疑似poly
原來係圓形有牙咁大鑊
vfc vp9 補品入面, 最智障係ace 泣 arms 果條外管...

佢自己本身開左14mm正牙, 送埋牙套...

但條管入面跟vfc咁開多左道牙...

即係話可以係原有14mm既牙前面, 加多個14mm 牙既adapter

借朋友圖

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-7-2017 23:15 發表

十字軍?
今次好似貴過vp9?
可能佢知今次條鋁slide 太差, 唔換唔得, 所以

引用:
原帖由 spec.ops. 於 12-7-2017 00:13 發表

我已經用緊鋼滑架鎖,滑架等CNC銃鋼版,準星等氘西
所以呢套十字軍產品毒性有限
如果你都車鋼滑架鎖, 咁十字軍果套我可以skip 啦

引用:
原帖由 於 22-7-2017 23:10 發表

接近消息人士講 定價二千中間附近 會唔會有早鳥優惠 就真係要佢先知
2千中既vfc 果條就冇賣點啦

引用:
原帖由 48191 於 26-7-2017 21:59 發表
VP9我買咗台灣Taitan。因為係CNC同啲色靚仔過D字頭嗰隻。
taitan 果條我覺得都頹

marking 依然錯, 同埋就係果條管...唔明點解唔整假鏜線

18 12
發新話題