發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 01:07 發表
我懷疑K兄玩開高質1911,5K幾砌支完美版HK45CT 都係消費咗一啲散紙,不痛不癢⋯⋯
(速逃)
  ...5K都係散紙既話點會話玩唔起FPR D鋼槍

大把師兄玩D珍配件一件都夠我砌好多支槍了

只係一直玩開1911類買鋁KIT加全槍鋼外觀件呢個價只係玩緊鋁

而家差唔多價可以玩鋼...感覺好超值

哈哈,我只是在說笑而已,請不要放在心上。
我有一支井勝M1911A1,但是我相信這支M1911A1根本對我毫無用處,非常雞肋;
要落場打Outdoor ,RWA 的Nighthawk Customs Covert Ops/ Marui M1911A1同支MEU已經夠用有突,買到第四支井勝之後,骏覺根本已經無甚大意義。儲又唔係,賣又唔係,唯有就咁收響櫃桶,束之高閣。
引用:
原帖由 Kwind 於 21-8-2017 04:10 發表

...5K都係散紙既話點會話玩唔起FPR D鋼槍

大把師兄玩D珍配件一件都夠我砌好多支槍了

只係一直玩開1911類買鋁KIT加全槍鋼外觀件呢個價只係玩緊鋁

而家差唔多價可以玩鋼...感覺好超值
究竟世界上還有神嗎?

回覆 566# 的帖子

Cnc做圓面或孤面做完之後有一條條淺既橫線係正常,通常都會噴砂方式省走保持無印平整美觀, 但港製好似派身唔知係特登唔做噴砂工序定求奇,09年WAM4身到M9身都一樣仲係有刀痕

我當年試過拎冇上色派M4身做噴砂係完全可以省走cnc橫線痕,過程2,3分鐘收我廿蚊 咁佢做陽極之前拎去噴砂就無哂問題唔明咁都省略。。
最近買個套7075AR身4千5蚊仲大鍋完全揾老襯,外表重刀痕刻字仲壓歪有重印無其他廠出我都算,最多日後玩花哂拎去噴砂+些啦曲救返,點知裝個時先知個上下身錯數會搖既,彈夾井仲要鬆,再加上彈夾扣高低唔啱咬唔住飛機打唔響,見上一套做WA好先買呢套估唔到中大伏 ,原來WAd貨係oem賣日本先執正哂,好彩自己識執返 而家直接拎去做些啦曲救返表面先,巴打你朋友個身又乜問題?
呢兩間我以後都唔敢玩了 希望有本地廠做好dcnc kit keep到水準咁唔洗下下台灣野都一樣有甩漏

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 07:12 發表
哈哈,我只是在說笑而已,請不要放在心上。
我有一支井勝M1911A1,但是我相信這支M1911A1根本對我毫無用處,非常雞肋;
要落場打Outdoor ,RWA 的Nighthawk Customs Covert Ops/ Marui M1911A1同支MEU已經夠用有突 ...
哈哈...冇放0係心上...你睇我D公仔喊晒口咁都知我都係講笑咁講

我落場0個支1911都係百鳥歸巢...用返原裝馬記膠下身...剩係換上身鋁SLIDE...輕得幾多得幾多

再唔係打CQB我直頭拎DETONICS...夠晒輕便

Detonics太細支,Grip得唔舒服。
引用:
原帖由 Kwind 於 21-8-2017 09:26 發表

哈哈...冇放0係心上...你睇我D公仔喊晒口咁都知我都係講笑咁講

我落場0個支1911都係百鳥歸巢...用返原裝馬記膠下身...剩係換上身鋁SLIDE...輕得幾多得幾多

再唔係打CQB我直頭拎DETONICS...夠晒輕便 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 gainax 於 21-8-2017 07:44 發表
Cnc做圓面或孤面做完之後有一條條淺既橫線係正常,通常都會噴砂方式省走保持無印平整美觀, 但港製好似派身唔知係特登唔做噴砂工序定求奇,09年WAM4身到M9身都一樣仲係有刀痕
我當年試過拎冇上色派M4身做噴 ...
我朋友套身問題都係咁上下
上唔到彈
無記錯係同一個source 而背後個故仔仲精彩

Prime/nova m9 我果套下身連鑼刀底圓痕都有
但我果套係軍版 是但啦 軍版槍係粗工d

慘得過我嗰套Nova M9A1 kit? 條Slide係M9 ASSY Number,但係係A1下身?
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 13:38 發表

上唔到彈

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 13:44 發表
慘得過我嗰套Nova M9A1 kit? 條Slide係M9 ASSY Number,但係係A1下身?
你可能早買 後來果水岩返上身
但依家應該搵唔到mova m9系列了
估唔到m9咁old school都係一樣咁搶手

唉,睇Die Hard同Lethal Weapon大嘅,冇乜理由唔鐘意M9。
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 14:02 發表

你可能早買 後來果水岩返上身
但依家應該搵唔到mova m9系列了
估唔到m9咁old school都係一樣咁搶手
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 13:38 發表

上唔到彈

係咪有故仔聽

某程度上,Full metal frame手槍已經不合時宜。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 阿堅 於 21-8-2017 14:07 發表

係咪有故仔聽
呢d故仔唔公開講啦
全部都係子虛烏有

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 15:32 發表

呢d故仔唔公開講啦
全部都係子虛烏有
我唔介意你pm同我講架

引用:
原帖由 阿堅 於 21-8-2017 18:06 發表

我唔介意你pm同我講架
如果你係鬼 我就pk了
事件有一半既party都退出 被退出game界了

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-8-21 18:41 發表

如果你係鬼 我就pk了
事件有一半既party都退出 被退出game界了

有頭無尾

發新話題