發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

回覆 576# 的帖子

平既水準唔得要自己執都算情有可原, 成四五千蚊買件唔睇得唔打得既KIT仲乜配件都唔包 ,
我覺得係求期3D拎尺吋再CNC出黎就交貨比訂左班人因呢份KIT唔係做熟既WA尺吋,都冇裝過試打再修正尺吋,打唔打得都唔知就賣咁貴唔怪得要暗啞底賣

派算好係刀痕無執正但尺吋有返咁上下有試過先賣比人,當年表面做得冇好個批M4身賣平一節出成槍算可以接受
另一間港制以為講到咁好而家怕怕,其實我買過三個身唔止一個身做衰左, 另一個身壓字都係壓衰左睇唔到幾隻字
可能正常個D留返自己友,衰既揾水魚   你朋友個身又乜故事?上唔到彈仲伏喎,我伏個支砌好未執都係漏氣軟哂腳

唉,響Papxgo未出現之前,某台灣論壇時常認為港製Kit係好嘢!原來真相係好嘢都出哂口去日本同台灣,次等級數就自己人食......
引用:
原帖由 gainax 於 21-8-2017 22:09 發表
平既水準唔得要自己執都算情有可原, 成四五千蚊買件唔睇得唔打得既KIT仲乜配件都唔包 ,
我覺得係求期3D拎尺吋再CNC出黎就交貨比訂左班人因呢份KIT唔係做熟既WA尺吋,都冇裝過試打再修正尺吋,打唔打得都唔知就賣咁貴 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 01:33 發表

哇 好得
除定褲等出貨

係咪全直上
梗係全直上啦,試都試左兩版,不停咁試,槍都操死左一枝,一出梗係要最掂啦!
你以為真係好似某啲人諗咁做眾籌咩,其實係閉門造靚車咋,
費事一出就俾人話出得慢,條數又唔掂,影衰香港啦……哈哈!
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 Kwind 於 21-8-2017 04:02 發表

係呀...今次一見到V記果條已經決心係買本地貨

V記肯改位但又改唔足...唔知想點

所以一定係買本地呢條...改位改足返晒...冇理由唔買
品牌效應,已有足夠號召力,邊駛同你咁認真,包裝靚少少,自然加晒數

引用:
原帖由 gainax 於 21-8-2017 22:09 發表
我覺得係求期3D拎尺吋再CNC出黎就交貨比訂左班人因呢份KIT唔係做熟既WA尺吋,都冇裝過試打再修正尺吋,打唔打得都唔知就賣咁貴 ...
你咁講...我覺得似係佢地拎埋d prototype做埋落去黎賣...

呢幾日開開心心等攞貨,等埋個Tritium Sight就開波砌。哈,堅係搞個流水號報到區都好喎!
但係,Detonator 個Slide stop周圍都冇貨,好難搵!
錢,係用響有價值嘅地方。你哋呢set嘢唔翻出第二水,我覺得用佢砌支「完全版」Mk 24,分分鐘會升值!差就差未搵到D牌Slide stop!
引用:
原帖由 spec.ops. 於 21-8-2017 22:43 發表

梗係全直上啦,試都試左兩版,不停咁試,槍都操死左一枝,一出梗係要最掂啦!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 gainax 於 21-8-2017 07:44 發表
Cnc做圓面或孤面做完之後有一條條淺既橫線係正常,通常都會噴砂方式省走保持無印平整美觀, 但港製好似派身唔知係特登唔做噴砂工序定求奇,09年WAM4身到M9身都一樣仲係有刀痕
我當年試過拎冇上色派M4身做噴 ...
WA M9kit,個人覺得已經不錯了,當年好想買,可惜冇錢
而家已經絕版,想買都冇喇……

[quote]原帖由 48191 於 21-8-2017 22:47 發表
呢幾日開開心心等

引用:
原帖由 spec.ops. 於 21-8-2017 22:43 發表

不得了
呢個精神好得 希望你地之後都會再做

暫時未上手 睇圖可以挑剔既係做得太靚
最值錢既係時間 我諗鋼料唔會貴到去眾籌掛...

反而就係Blue咗有少少累事....
好少見HK手槍係Blue嘅。
Python之前有出過Blue咗嘅版本,外觀高級咗,價錢當然又「高級」咗。
今次個Slide Set有Blue過,外觀上加好多分,反而玩起上嚟唔敢太放,驚整花咗心痛。
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 22:51 發表

不得了

究竟世界上還有神嗎?

唔好喇啩,大佬!物以罕為貴喎!
如果佢再出一set平價版,唔Blue就話啫!你同我手上各有一、兩set「高階版」,點都唔想睇到佢跌價啩!
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-8-2017 22:51 發表

不得了

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 21-8-2017 23:16 發表
唔好喇啩,大佬!物以罕為貴喎!
如果佢再出一set平價版,唔Blue就話啫!你同我手上各有一、兩set「高階版」,點都唔想睇到佢跌價啩!
其他槍
如果有日出左入殻版python

等多幾日就有, 不過我比較想下一水會出埋無牙外管

回覆 587# 的帖子

日本派M4身賣 9萬Yen以上當年九至十算=9k hkd,
台灣賣18XXXtwd=48XX, 本地當年先3千5,6左右, 豬P用派身成把鋼件連m203同炮尺先53XX,如係商業角度派貨咁實越貴越比靚貨啦
不過其實我當年3千幾買港版派身的確做得靚keep到水準交到貨,
係仲有輕微橫線cnc刀痕呢d係佢無理頭作風無計,但5千幾蚊支豬p版派身就好肉酸發藍身仲一堆顯眼高低級刀痕  日版完全靚十倍所以做衰個D掛另一牌子平賣一大節算合理可以接受,

但今次另一間7075港制就算,貴又貴過人, 品質又冇保證, 好似仲話硬質陽極其實一hi就見銀 以後都唔買不明來歷生產kit有得簡都係大路牌子可靠

1 個讚好! TOP

發新話題