發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

引用:
原帖由 Kwind 於 25-8-2017 18:20 發表

咁奇怪? 係唔係用左VP9條數?我見過裝VP9鋼SIGHT都係突少少出黎
應該vp9,hk45ct 數唔同/錯數
真鐵vp9,p30,hk45sight係一樣

Sight數果到_LS custom果到話我知
港產果套應該拎原廠數 所以應該fit的

引用:
原帖由 JBL 於 25-8-2017 18:46 發表

係呀,屋企有氚氣係,呢水仲特别光,唔裝徙晒。
好似有兩個產地的

咁都俾你諗到?
引用:
原帖由 spec.ops. 於 25-8-2017 17:41 發表

我唔迷信架
嗱,買枝台制鋼滑架777,再襯枝港制鋼滑架888,仲唔一絕?
究竟世界上還有神嗎?

開估:

128-012818
缐條比起號稱CNC出來的Taitan VP9 Steel Slide/ Barrel更凌厲冷峻,但是現在還未係開工的時候,仲要等「東北•氣軟」的「氚氣西」先裝。

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-8-2017 21:33 發表
咁都俾你諗到?
咁先夠型,
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 48191 於 28-8-2017 21:40 發表
開估:

128-012818
缐條比起號稱CNC出來的Taitan VP9 Steel Slide/ Barrel更凌厲冷峻,但是現在還未 ...
Very good,比我的前兩個號碼

你係128-12820。
引用:
原帖由 spec.ops. 於 28-8-2017 21:48 發表

Very good,比我的前兩個號碼
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-8-2017 21:56 發表
你係128-12820。
係呀!
我有128-012820同埋128-012821

HK45CT第一水槍改鋼架,鋼管,鋼SLIDE STOP,上埋COM頭,加埋鋁製仿TRIJICON準星~~
爽晒~!!!(不過要執執喔)

引用:
原帖由 spec.ops. 於 28-8-2017 22:05 發表

係呀!
我有128-012820同埋128-012821
原來21係你到

我0個條都拎左...而家執緊上槍

應該夜D OR聽朝會出POST

尋晚裝完...今朝試打過運作暢順...爽...換完鋼SLIDE後同原裝完全唔同FEEL
原裝感覺係好快震左一下咁...而換完鋼SLIDE真係變返CHOK既感覺...超正

首先講返條SLIDE D色先...隻色真係偏淺色左少少...某D角度OR有燈光下其實覺得似淺灰多過似黑色...如果可以深色返少少就真係滿分

另外就係包裝問題...可能新廠...包裝方面未有經驗...所以包裝有D簡陋...未有做到固定+保護好條SLIDE同外管

小弟0個條亦不幸返到屋企拆包裝時發現有3個位花左...個人覺得既缺點講完...入返正題去圖講條SLIDE

首先套KIT D數好準...係得兩個位要留意OR執一執...條SLIDE係完全直上下身...唔洗執位...順暢

不過裝飛機座時要注意紅圈粒螺絲唔好扭實...因為扭實就會好似下圖咁夾得太實JAM死左隻飛機

所以裝既時候可以一邊扭一邊試...只要扭到隻飛機來回暢順就OK...而黃圈兩粒螺絲可完全扭實

另外一個需要留意既位就係HOP-UP座...HOP-UP座需要執既位係下圖紅圈個圈圈

如果唔執紅圈個位就會變到下圖一樣...個HOPUP座會迫斜左加上迫死左不能正常運作

至於紅圈位執幾多就要自己慢慢試...執到運作暢順就OK...下圖係執完之後HOPUP座變返正中

整體黎講(唔計我個人黑仔)...呢套SLIDE SET真心抵玩...剩返落黎就係等套SIGHT幾時出

據生產商講 BA 序號係 2010年出廠,果批係雕刻字而唔係 laser, 後期先用 laser 刻字,seal 2011 用嘅係舊批次,玩 seal 要求高就 perfect

發新話題