發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

引用:
原帖由 48191 於 18-6-2017 01:31 發表
吉打第一版Glock下身話自己係Polymer㗎喎!不過一跌就碎囉!所以我頭上面一直有個問號......
凡係塑膠都是 polymer, 但 polymer 並不一定不碎,即使是防彈膠 PC 也可以很容易碎,當中涉及模具製作,生產流程與及原材料品質

多謝師兄賜教。
可惜我唔係讀Chem.....
引用:
原帖由 olw0978 於 18-6-2017 01:39 發表

凡係塑膠都是 polymer, 但 polymer 並不一定不碎,即使是防彈膠 PC 也可以很容易碎,當中涉及模具製作,生產流程與及原材料品質
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Kwind 於 17-6-2017 11:48 PM 發表
搭單問下各位師兄

如果個下身想轉沙色...膠身做Cerakote掂唔掂?

會唔會一忽忽咁甩返出黎??

THX

點會做唔到?

對唔住,係在下太孤漏寡聞⋯⋯失覺哂。但係Cerakote 號稱厚油;咁Duracoat又有乜優勢呢?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 18-6-2017 01:55 AM 發表
對唔住,係在下太孤漏寡聞⋯⋯失覺哂。但係Cerakote 號稱厚油;咁Duracoat又有乜優勢呢?
Cerakote 厚油!? 唔會呀

引用:
原帖由 48191 於 18-6-2017 01:55 發表
duracoat好似冇咁耐磨
但好似唔焗都得

唔知ksc usp果隻abs下身上唔上到cerakote呢?已知吉打glock下身可以

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-6-2017 02:00 AM 發表

duracoat好似冇咁耐磨
但好似唔焗都得

唔知ksc usp果隻abs下身上唔上到cerakote呢?已知吉打glock下身可以

引用:
原帖由 rYaN 於 18-6-2017 02:04 發表

如果搵補土填左d玩具marking(asgk)再焗可以嗎
另外如果比較淺的字cerakote完會唔會唔見左呢

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-6-2017 02:08 AM 發表

如果搵補土填左d玩具marking(asgk)再焗可以嗎
另外如果比較淺的字cerakote完會唔會唔見左呢
第一個問題,一D得一D唔得,睇下用咩補同埋補咩,我自己就試過做TM870

第2個問題,會!有咁既機會

我支1911做咗沙色,係耐刮咗囉。
引用:
原帖由 rYaN 於 18-6-2017 02:00 發表

Cerakote 厚油!? 唔會呀
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 18-6-2017 02:15 AM 發表
我支1911做咗沙色,係耐刮咗囉。
明白

引用:
原帖由 rYaN 於 18-6-2017 02:12 發表

第一個問題,一D得一D唔得,睇下用咩補同埋補咩,我自己就試過做TM870

第2個問題,會!有咁既機會
請問師兄用咩補 遲下想補左果幾隻字走再焗

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-6-2017 02:25 AM 發表

請問師兄用咩補 遲下想補左果幾隻字走再焗
我都係比人搞,我唔知呀

引用:
原帖由 rYaN 於 18-6-2017 02:30 發表

我都係比人搞,我唔知呀
明白了 間野包埋填字?

我想問一下,填咗之後有冇跡象會甩出嚟?
引用:
原帖由 rYaN 於 18-6-2017 02:30 發表

我都係比人搞,我唔知呀
究竟世界上還有神嗎?

發新話題