發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 29-6-2017 02:27 發表
如果要拆飛機座...我想比個溫馨提示大家....

小心螺絲膠, 尾部果粒, 我果支出廠果陣落左勁多, 而佢螺絲材質係偏軟

我果粒已經滑左牙, 好彩最後攞得番

btw, vfc 迫人做白老鼠既方法愈黎愈精, 有冇同 ...
我以經好耐冇沖新槍 如果今次玩落係有伏 真係跌到直一直
我試槍打左一匣 slide個後定位已經削左隻角
Slide材料... 長玩落去一定要搵十字軍救命
下身set野問題不大 只係冇ksc咁順

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-6-2017 03:05 發表

我第二匣就已經崩角,唔係下下LOCK到
第三匣已經肯定LOCK唔到Slide

回覆 162# 的帖子

😢一樣咁爆

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-6-2017 03:05 發表

咁快LOCK唔到似設計多過用料問題, 有冇削左隻角圖睇睇?
我估多數係LOCK角接觸面不良?

引用:
原帖由 gainax 於 29-6-2017 07:48 發表

咁快LOCK唔到似設計多過用料問題, 有冇削左隻角圖睇睇?
我估多數係LOCK角接觸面不良?
都有可能 lock角比較尖
可能換返ksc/kwa會好d

引用:

slide 我可以話同ksc usp/hk45 果堆一樣林, 唔同既只係ksc 果d 條回鏜彈弓係軟d

所以slide lock 隻角冇咁快有事, 今次vfc 果條其實硬好多, 但係佢下身火控果組野d 彈弓一樣硬好多, 所以用落覺得條回鏜彈弓唔硬咁

我果支第一次bolt lock 個位已經小小變形...

不過e 支都有d 好既地方, 好似decock 條片佢用鋼, hammer 尾包膠同膠包鋼既safety...ksc 真係從來都未做過e d 細節

我生得聰明得罪你咩!!!

一日內出災情... 本身惗住睇定 D 先我惗都可以放棄

話說點解台灣網果邊好似完全隻字不提既?連問都冇人問

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-6-29 03:05 發表

血的教訓

好彩對45CT不感冒果斷無衝

一直仲研究緊係邊間代工, 現在見d料咁淋都唔洗問了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 no-name 於 29-6-2017 09:52 發表
一日內出災情... 本身惗住睇定 D 先我惗都可以放棄

話說點解台灣網果邊好似完全隻字不提既?連問都冇人問
可能未正式開賣
我生得聰明得罪你咩!!!

我lock左幾下未有事住~不過條slide堅原裝台版KSC feel
同DA pull 有D鞋鞋地的感覺
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

個火控同ksc/kwa一鬼樣,絕對相信係kwa廠代工,各位可以對一
早買早享受,遲買貴幾o舊

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 29-6-2017 09:43 發表

slide 我可以話同ksc usp/hk45 果堆一樣林, 唔同既只係ksc 果d 條回鏜彈弓係軟d

所以slide lock 隻角冇咁快有事, 今次vfc 果條其實硬好多, 但係佢下身火控果組野d 彈弓一樣硬好多, 所以用落覺得條回鏜彈弓唔硬 ...
Hammer果到幾有心思
當然trigger set既暢順度唔及ksc(可能新槍)
已經有人開左trigger set 大程度通用ksc 詳情留比當時人講
係slide雞左dd 色水方面 材料都可能係
另外thread protector都唔跟

我唔算後悔 枝槍好紮實 後座力強 細節好足(留意grip個hk45字)
等十字軍 鋼slide,sight,slide lock

支野係以steel slide黎測試

其實支45CT總括來講,下身我沒有意見。如果有Option slide換,問題就化解好多了。
都係等廠出條靚仔士拉吧!

發新話題