發新話題

[WE] 我們 - Thompson/AK74

其實 Thompson 真槍係邊間公司出?如果已經結業,氣槍廠商係咪可以隨意出 full marking 版?

引用:
原帖由 gainax 於 10-6-2017 01:54 發表
74改AkM要改埋夾同木頭,改咁多唔會貴過買支方仗?
e記九折akm大約28XX
如是我們無改表面處理發藍咁LZT身隻色黑d順眼d,
我都中意AKm而家得方仗有,但佢鋼身同木頭隻色太普通無個種feel
我們唔出 enl又冇影咁, ...
ak74同akm d木既分別好似係尾批槍帶扣?
ghk akm我最擔心係hop up同隻匣氣缸design
我主要玩全行程的 w&s套kit原本要diy執返個無彈不擊發
we ak好似岩口味d 另外好似軍需堂套recoil kit keep到近全行程但rof似真鐵

所以都係好掙扎 等定d先買

回覆 32# 的帖子

木頭外型都好似有分別無研究咁多
全行程關乎切氣行程多d, 方仗系統撞針印象中係跟hammer走唔同其它系統有延長出氣既切氣片? 只要佢支bolt壓低 hammer支撞針就跟住縮後cut氣,行程太長我睇煲到最盡個力度唔會有半行程咁大力, 而家出比佢份全行程kit都未係全行程, 真係追求全行程咁玩返我們算了,
至於方仗hopup A+有出, 亦有co2夾應該玩得順全行程, 有錢萬事通

引用:
原帖由 051039 於 2017-6-10 00:28 發表
左下枝手槍咁細枝,係咩款?
另外Colt Junior好似冇哂消息
睇落似25 auto...

但是裝上 我們 銀仔

引用:
原帖由 Ben_9413 於 10-6-2017 09:03 發表

睇落似25 auto...

但是裝上 我們 銀仔
Grip片都預左要換嫁啦,但願佢唔係刻wet落槍身

引用:
原帖由 JBL 於 10-6-2017 09:15 發表

w&s套kit個無彈不擊發無事喎,我用咗兩套都正常唔洗搞。
你係用膠匣?
佢之後出左修正 裝無彈不擊發個零件到 要套3個oring 先確保到鐵匣lock到
但我覺得好似用得唔耐咁

另外如果要好龜毛 方仗cock槍上匣扣trigger會先打一下先lock到
We就第一下已經lock到

當然各有各好我先咁掙扎
希望we好似上次g36c咁比army 抄左就玩大減價
今次比well抄 如果大減價就唔洗諗了

引用:
原帖由 Ben_9413 於 9-6-2017 20:10 發表

都係爭個drum mag o者
你咪講笑啦........真係爭咁少就好啦.....

引用:
原帖由 JBL 於 10-6-2017 12:08 發表

膠匣鐵匣各有一支全部正常唔洗套Oring,我仲要冲第一水。
咁過癮
佢之前係咁update 講點搞個無彈不擊發

引用:
原帖由 gainax 於 10-6-2017 07:04 發表
木頭外型都好似有分別無研究咁多
全行程關乎切氣行程多d, 方仗系統撞針印象中係跟hammer走唔同其它系統有延長出氣既切氣片? 只要佢支bolt壓低 hammer支撞針就跟住縮後cut氣,行程太長我睇煲到最盡個力度唔會有半 ...
好似係尾托個扣唔同位
Hop up果到睇鬼佬review 有一兩隻撞到變晒型
都係等方仗自己改vsr hop up好過
暫時見沙漠龍果隻好似幾好

回覆 41# 的帖子

方仗膠HOPUP座玩耐左係會打爛,橫掂要換膠換內管投資A+座+內管好過AEG,
只係一次性科水
仲有亞鉛內件, 計計下買件都成千未計全行程kit,但比起我們改套AKM應該平少少,等我們自己出AKM算反正都出木頭74唔爭幾多就變AKM

其實我想要KA果支多D。
因為KA做到Cocking handle  在上面

引用:
原帖由 JBL 於 10-6-2017 21:42 發表
WE全行程AK我都玩過,打唔夠幾匣就斷撞針,之後要成組火控換晒紅色跑車鋼件至打得,拆護木仲要超麻煩超失真,怕怕.......
AK系統三間入面方仗整體上做得最好係事實
但全行程只有我們,方仗改既話又要掉錢落去又未必穩定不如玩返我們改內件就算唔太貴,玩全行程多為玩像真操作feel預左氣化打折,
純玩feel唔求表現好咁用我們無乜所為了,AK行程咁長要完整行程又要煲back爽快夠力氣化好,叉gas方式唔存在。。

發新話題