發新話題

中日高鐵小比較

所以個食字BUG幾時先有得整

引用:
原帖由 JBL 於 16-6-2017 23:33 發表

可能有個別原因,我未試過一次食字...
傳聞同廣東話口語字有關

我用電話手寫係出到字,冇食字㗎喎。會唔會係用電腦打出唔到字咋?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 JBL 於 16-6-2017 23:31 發表

井兄話叫停左喎,人地2017年d料好堅嫁.......
wiki就話停咗
只起200kmh方案

按真理部標準只係動車

引用:
原帖由 48191 於 16-6-2017 23:34 發表
我用電話手寫係出到字,冇食字㗎喎。會唔會係用電腦打出唔到字咋?
你睇前面MG42連食2 post....

引用:
原帖由 JBL 於 16-6-2017 23:38 發表

又唔多似喎!我次次都用大量港式詞句,又無事喎,可能同部腦有關係.......
貌似係個 "ge" 字

等我介紹佢用「Made in China IPhone」,可能唔食字呢!

究竟世界上還有神嗎?

Discuz個系統有個麻煩地方係因為Discuz用既係內地wordbank,佢認唔到部分口語字就會食咗佢(例如倉頡廿手月山),連後面既都食,只能夠盡量避免部分字
(果時系另一個Discuz powered既壇發小說結果比人食哂咁滯,好彩有backup)

另外之前話動車追尾上面講緊技術問題,比人反駁就突然搬啲行政方面既問題出黎,其實係想點呢.....

引用:
原帖由 MG-42 於 16-6-2017 23:26 發表

停上救援 = 開始清理?  你段野冇講 "停上救援"便"開始清理"..係你自己諗?   法官大人,我問完了
辯論前請先讀好相關資訊:
http://news.now.com/mobile/international/player?newsId=8259

新聞中指24/7早上已經清理現場,距離事發(23/7 20:30)不是一日(24h),係中國救援工作做得好快,連double check都唔洗?

將心比心,如果你有屋企人係現場你都想double check...
603 技術實驗中隊

發新話題