發新話題

子彈分佈很開! 求救!

子彈分佈很開! 求救!

我支槍係m733 馬記
有比人改過高j, 大約爽2 面
但最近把槍射d 彈好似花灑咁
10米之外彈分佈有成3呎以上
請問各位是什麼問題呢?

爽2 面何謂高j?
1.定管

引用:
原帖由 thomasfungyw 於 31-12-2007 13:49 發表
我支槍係m733 馬記
有比人改過高j, 大約爽2 面
但最近把槍射d 彈好似花灑咁
10米之外彈分佈有成3呎以上
請問各位是什麼問題呢?
搖頭呀....|) ,落番膠水俾佢....
想熟m4/m16系列特性,請留意下d教槍教學丫唔該....

1,) 看看[內槍管]與[外槍管]近火母位置有沒有gap位(意思係外管'內徑'比內管'外徑'大了,)導致發射時內管震盪,bb彈彈道不一致.
a-如果是,請在[內槍管]外近火母位置套一層薄的熱縮膠.

b-用鑽咀(有錢的可以買圖中那款)在[內槍管]近火母位置用手轉切削成內斜(好像精密管一樣)當然換精密管一定解決到問題不過,如果用手工可以做到"近似"effect,不防一試..節省不少錢的,又可練一下改槍技巧.

附件

31-12-2007 22:56

引用:
原帖由 hotwingz00 於 31-12-2007 22:56 發表
1,) 看看與近火母位置有沒有gap位(意思係外管'內徑'比內管'外徑'大了,)導致發射時內管震盪,bb彈彈道不一致.
a-如果是,請在外近火母位置套一層薄的熱縮膠.

b-用鑽咀(有錢的可以買圖中那款)在近火母位置用手轉 ...
請問師兄呢款鑽咀叫做咩名? 係邊度有得買? 同埋大約幾錢呢?

如果前節冇搖
試左固定條槍管先

試下就噤係t咀放入外管內部果一節用水喉膠布扎幾圈,等佢緊緊地噤放入去.

圖中果支叫4分壙孔鑽咀.兩草野一支

回覆 #6 槍房總管 的帖子

多謝各位大大
請問固定條槍管係要點做呢?
是在t咀位加野?

發新話題