發新話題

蠍式 彈匣快拔套 簡介

仲諗住做個開箱加真仿品對比添,俾Dave兄快了一步

香港咁快有得賣嗱 我睇佢fb仲以為快極都八月,即刻入番幾隻先
我手上有一大一小,小的係tall (G-code出小既有分tall 同 short)

我覺得soft shell好啜,成隻入到盡拔出黎超辛苦,不過穩陣倒是真的
係vest到抽出黎直頭可以抽陏件vest (可能vest size唔岩),反而倒轉裝係下面抽出黎仲好
掛belt就還好,不過556 762都係覺得半入最好拔

btw背面裝扣個位粒羅絲唔見左可以點? 去過五金鋪配,直徑岩但長度無原裝咁短都係有少少陏下陏下

噢,我以為是TMC既添,可能都係一樣
的確係用落不錯,乜匣都岩插非常好
我個隻調極都咁緊,大個隻條線太短無得再調鬆,小的調鬆了就好好多了

而家國貨好快手,一年到就出到仿品
舊年年尾我買完兩隻,搭車返屋企途中見到佢公佈會出呢款
遲買平幾舊是真的

咁等我快快入手玩下對比下先
順便殺肉拎粒羅絲俾而家個隻

的確係好多野都岩

附件

26-6-2017 20:44

1 個讚好! TOP

尿袋試過真係得 試過放塗改帶係小套到,又得

小心注意背部裝扣啲螺絲易甩,上緊啲 可能得我係咁

我個隻已經甩左一粒,配過又太長搞到唔係完全鎖實
又無得淨買幾粒螺絲 五金鋪話呢粒係特規無得配呢隻長度

佢本身設計好似俾你轉個螺欺位而轉快拔角度,落左番唔到轉頭無得轉角度

附件

27-6-2017 00:47

小的有分tall 同short
我個tall放馬記glock長匣都無問題,印象中tmc 小既好似出一隻size應該係tall

回覆 23# 的帖子

好大手筆 係咪砌左兩套唔同色

原本諗住買少少,俾你講一講.....

恭喜恭喜,搞左兩個幾月到今日先到手

左邊Tmc右邊珍野,價格大概爭十倍到

返到屋企再黎個詳盡對比先

附件

16-9-2017 19:45

引用:
原帖由 oliver1997 於 16-9-2017 20:48 發表
等你報告
我會入手TMC手槍匣套
但唔係香港鋪買了 店員好似唔知頭唔知路咁樣
寧願淘 反正淘字頭都有官方店
淘實計埋運費仲平過係香港地鋪買

繼續左tmc 右珍
唔知點解,上面個格對上個個位同珍既唔同唔係頂住條邊
(留意下圖close up 珍豬曲logo上面個位)
影唔影響耐用度就唔知,不過我就覺得唔會啦

另一個分別係個車線唔同,珍野粗啲同突啲,另外Tmc針線位埋口都無咁靚
驚爆線就落啲膠水啦

再一個位係入左匣箭咀位會漲左,不過又係唔影響使用

手槍版我個隻係tall , tmc個款亦係tall 款,長手槍匣短匣都岩用
羅絲亦都岩用 岩曬我之前唔見左粒可以替補,珍野直上tmc出既腰帶手槍快拔扣亦得

內膽摸左幾次分別真係好微,大套入匣反轉都係chok唔甩,小的我珍個隻入glock長匣反而chok多十下甩左
因為我兩隻珍條橡筋太短
鬆緊耐用度未比較到,因為未落場試唔到
除非你好鐘意個marking,如果唔係Tmc個價買夠八個九個先等於你一個珍

更正一下,係tmc埋口位無咁靚
不過我諗都有排你用,又唔係日日操
爛左未買過個囉一餐飯錢

回覆 51# 的帖子

一定得嫁,呢隻pouch係軟身一定放到
手槍pouch其實係放任何9mm之類既手槍SMG匣都得

回覆 57# 的帖子

要鬆要緊,任君選擇

發新話題