29 12
發新話題

[Marui] 無無聊聊出下舊作

引用:
原帖由 oliver1997 於 3-7-2017 20:50 發表
Comp頭既port
Cocking handle
Mag catch
Grip鏍絲顏色
其實你唔係差好多
師兄好眼力
另外barrel 戲中係咪扮.38 Super? 我就用左.45 Marking 款
Grip safety, ambi Safety, hammer, 滑架前後止滑紋, 拋殼位造型都係錯的

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-7-2017 21:28 發表
只差火帽少少
蘇師傅,係錯到離哂罩

回覆 16# 的帖子

Hammer係SV方形 Grip safety都係SV既
宜家應該仲搵到
Barrel marking我就唔清楚了
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

引用:
原帖由 紗夢 於 3-7-2017 22:37 發表

師兄好眼力
另外barrel 戲中係咪扮.38 Super? 我就用左.45 Marking 款
Grip safety, ambi Safety, hammer, 滑架前後止滑紋, 拋殼位造型都係錯的

印象中苖 sir(方中信)有段對話說 Rick(張國榮)枝槍係 .22 的

引用:
原帖由 紗夢 於 3-7-2017 22:37 發表

師兄好眼力

一般open gun 最主流caliber是.38super
非主流一點的有9x21/23, 38supercomp, 38TJ....etc
近年亦有人將9x19 load至major power factor(major 9)

.45彈速慢, 抑制器(compensator)的效能不佳故open不常見.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

好正,一直都想砌一支

引用:
原帖由 olw0978 於 3-7-2017 23:44 發表

印象中苖 sir(方中信)有段對話說 Rick(張國榮)枝槍係 .22 的
引用:
原帖由 horenhim 於 4-7-2017 09:39 發表

一般open gun 最主流caliber是.38super
非主流一點的有9x21/23, 38supercomp, 38TJ....etc
近年亦有人將9x19 load至major power factor(major 9)

.45彈速慢, 抑制器(compensator)的效能不佳故open不常見.
謝謝師兄們指導

引用:
原帖由 olw0978 於 3-7-2017 23:44 發表

?!

我反而記得酒店單案之後briefing話  .40, 彈殼大肚
係唔係同一枝就唔知了

當年我個朋友買左支一莫一樣既真槍! 380super! 要五萬元! 放在大帽山槍會!

如果哥哥重未死! 家下"槍王"應該打三槍賽! 用SAI款式做道具.......

哥哥支氣槍prop係WA
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 rho837 於 21-7-2017 15:57 發表
當年我個朋友買左支一莫一樣既真槍! 380super! 要五萬元! 放在大帽山槍會!

如果哥哥重未死! 家下"槍王"應該打三槍賽! 用SAI款式做道具.......
成日話真槍平過玩具槍,原來都唔一定係. Thx for sharing

引用:
原帖由 JASONm1911 於 21-7-2017 14:54 發表

?!

我反而記得酒店單案之後briefing話  .40, 彈殼大肚
係唔係同一枝就唔知了
師兄說的對,謝謝指正。

引用:
原帖由 kornhill401 於 21-7-2017 19:44 發表

成日話真槍平過玩具槍,原來都唔一定係. Thx for sharing
看你買什麼啦,普通 Glock 幾 k 就得,但 Kimber 1911 隨時過 10皮也不足為奇~~

引用:
原帖由 紗夢 於 3-7-2017 22:38 發表

蘇師傅,係錯到離哂罩
好好啦....DIY最重要係精神...係精神
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

29 12
發新話題