18 12
發新話題

[VFC] 唉,VFC SR25又黎爆Bolt頂

唉,VFC SR25又黎爆Bolt頂

前後都爆哂
台灣果份鋼bolt for sr25幾時先出
搵左vfc仲未回我

引用:
原帖由 laiwangkai 於 3-7-2017 00:14 發表

前後都爆哂
台灣果份鋼bolt for sr25幾時先出
搵左vfc仲未回我
有講過會出?

就咁睇上螺絲固定座位太薄要改設計先治本
其實呢個位417同之前咁多M4gbb未見咁爆點解sr25會咁

Cam位個螺絲窿冇左。

回覆 2# 的帖子

goods.ruten.com.tw/item/show?21718161127568
3月已經見到

引用:
原帖由 laiwangkai 於 3-7-2017 10:50 發表
goods.ruten.com.tw/item/show?21718161127568
3月已經見到
嘩! 正喎~~~

呢個位係VFC 上漏螺絲膠, 上面有粒螺絲打到甩咗出來, 再撞多幾下就爆,  之後幾水應該上返足

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &highlight=SR25
我係呢度有報告過

引用:
原帖由 laiwangkai 於 3-7-2017 10:50 發表
3月已經見到
鋼bolt呢D二廠嘢, 都係唔好衝頭水..

引用:
3月已經見到
成三千支鋼煲?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 3-7-2017 15:02 發表
呢個位係VFC 上漏螺絲膠, 上面有粒螺絲打到甩咗出來, 再撞多幾下就爆,  之後幾水應該上返足

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &highlight=SR25
我係呢度有報告過
佢縲絲洞個位太薄已經係cnc鋁都爛,改鋼唔改設計都唔會永久,
設計>用料

無辦法啦,枝槍都七千啦,唔通唔整咩?
引用:
原帖由 gainax 於 3-7-2017 15:08 發表

成三千支鋼煲?

回覆 11# 的帖子

睇個樣抄返原裝日子耐左會唔會又 成三千支煲Z件d fullset鋼煲都唔洗咁貴, 真係局比玩家硬食

回覆 12# 的帖子

如果黎到香港2千中我會想買一條試下

回覆 13# 的帖子

v記淨靠咁薄縲絲洞位固定成個結構強度好弱, 印象中#記導氣管座設計係縲絲洞固定位左右有2條坑比份導氣管座固定,個座唔上縲絲都唔甩出黎再用幼身長機米鎖死導氣管座, 唔用粗縲絲咁個洞唔洗開咁大變相加厚固定位強度增大,照咁改成個結構強好多咁多年未見過有人打甩打爛呢個位  淨改用料唔改設計只係捱耐d。。

咁啱今日做保養, 順便拆開支煲影下, 圖中支煲打左過萬飛未甩過導氣管座同縲絲,只係縲絲有d鬆上緊返就OK
V記可以參考下呢種類似#記固定設計可以增強結構

18 12
發新話題