發新話題

M4槍系推薦?

引用:
原帖由 gainax 於 5-7-2017 00:20 發表
v記Mk18只有等Wgz同e興趣返新貨, 短管cqbr好似冇新版, 14.5吋最平味e興趣哂把根版 其實買cqbr可以將來改dd骨變Mod1, 14.5吋改就麻煩d, 印象中wgz有得試打v記M4, 可以試下先扑鎚
真係有?
其他槍店睇完唔買都西你面先架WO
個幾月去過WGZ睇 掛左好多係度 問過一次vr16有無貨咁 除左地下有D槍玩下之外好似唔覺有得試既
如果有得試好可能會試完忍唔到手拎返屋企了

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 11:25 發表
個人建議.. 搵個手上有gbb 同次世代既朋友,試完再判斷。

同埋要睇你平時夾開咩腳去打game,如果大家玩限彈數or 全gbbr 或淨彈弓匣既game ,
gbbr 無問題,如果身邊全都係場場派3000 粒既.. 你玩gbbr 真係要好有 ...
身邊其實無咩朋友打WARGAME...鍾意槍的也只有一兩位...
其中一位係用國產手拉散彈出去打...某程度上幾佩服佢
射長槍既經驗只限於之前dgw開放日果陣借佢支膠既g36黎玩

gbbr方面
一來是有得拆槍 二來是好鍾意拉bolt入夾既"咔勒"聲
就算唔玩都可以當買模型放係屋企 得閒射下空氣滿足下自己咁 高達買多幾隻都係差唔多價錢
如果真係要講實用打game 1500左右應該都有唔錯既aeg可以玩 ( 阿米巴, ca 之類的)

引用:
原帖由 siucut 於 5-7-2017 10:00 發表

印象中有M4,HK417,UMP可試打。
小弟搵日去試下
直接問佢想試打就ok?

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 21:05 發表

攪清楚一樣野先,你是喜歡落場埋牙砌定係撚槍?
雖然當中有重疊位,但大體上係兩個獨立部門,
講落場就一定係講可靠性,
講自娛就一定係講外觀講像真。
如果你有本錢有地方買十支八支,大可以買些實用買些自 ...
當然是撚槍為主 打GAME只是成為槍主之後的閒暇活動
正如上面所說當買模型買figure都唔錯
假如真的落場 生死輸贏絕對是其次

過左依幾日搵時間上一上wgz睇下實際情況如何
抱恙在身 未有參觀的餘力

引用:
原帖由 gainax 於 6-7-2017 08:47 發表

落場殺敵同撚槍可同時共存,只是遊戲難度設定

假設舉例係戶外場

執好既電槍  大力快頻遠程場頭屈場尾, 落場殺敵容易度=屈 技術需求=無 撚槍趣味=低

電槍派彈射程中等(~約40m)  容易度=易 技術=低 撚槍 ...
殺唔殺到人真係唔介意
中彈我都覺得好開心
初時租野玩果陣無手套 中食指骨腫左個幾星期都覺得好爽好好玩
雖則事後即時去買隻手套返來

落場都係想試下射人同俾人射既姐

引用:
原帖由 Dave 於 6-7-2017 11:29 發表

如果打game 只是次次選考慮,
買槍的條件一句到尾:看得爽就好。
雖然是撚槍為主 不過都希望有基本功能同耐久度 拆槍都拆得爽d
有諗過agm果堆 不過最尾都係收左手

各位師兄既見解都令小弟獲益良多
雖然有盡力做過research 但係好多結果都是多年前的產物
依家有各位師兄既幫手總算更理解玩槍的這個圈子

目前確認了星期五六日的下午都應該有空 病完應該會上WGZ參觀 順便到各大槍店window shopping一下滿足自己

引用:
原帖由 gainax 於 6-7-2017 22:59 發表

歡迎入坑 玩耐左其實好易成屋槍買邊支先無所謂啦 (玩笑)
小弟又何嘗唔係想成屋槍
始終仲係學生

不過如果淨係外觀同用料既話
M記其實係咪唔會輸V記好多?

另外想順便問下有無本地拍wargame片既youtuber推薦
目前淨係識dgw ivan同一個講英文既roguesystem007
想睇本地片都無咩好睇
唔計REDWOLF

引用:
原帖由 gainax 於 6-7-2017 23:45 發表
咁不如一炮過入馬記穩陣啦, 二手價都有返咁上下第時唔玩都易賣出, 如果有二手新淨馬記MWS/cqbr都抵玩, 我見有人放2千3~4 九成九新無落場,
我之前有支收藏既放左2千4個買家讚抵玩  不過呢排好少人放馬記gbb m4, 遇 ...
新手還是不要玩二手野比較好
不過賣既話保到值好似又係真
就算入左手真係唔岩心水都可以當四五百買次經驗

引用:
原帖由 gainax 於 7-7-2017 00:59 發表

我有V記15版Mk18X1, 馬記M4X2
論外觀個人覺得其實兩支係同級質感,馬記槍身表面處理是真槍耐磨物料勝,但多左日本製造marking。。。v記就外表像真細節贏(防麈蓋,bolt外型,網球拍有開洞,無多餘marking)夠像真,
用料 ...
日本字我又無咩意見既
馬記個cerakote當初又係幾吸引我
有次拎左三千出街打算拎返屋企了 咁岩賣最平既出名槍械店舖無貨 咁就拖到依家都未買
係驚槍身COATING咁靚 改其他野上去隻色同料會好唔夾
輕度強迫症 一截灰一截黑應該接受唔到 一係全原廠 一係玩BK / TAN TWO TONE

https://www.youtube.com/watch?v=uGzUDF9NitY&t=233s
依條片就係果次令我即時起行的元兇

引用:
原帖由 Dave 於 7-7-2017 14:24 發表

2 千蚊預算,1/4 用來折損? 會唔會大左D ?
600 蚊夠買支全新台仔手槍了..
同埋明明做足功課可避免中招,是此時此刻可以做的事,
學費唔係呢度交的... 而係一D前人無做或不全面經驗情況下你去試,果D 先叫學費 ...
2000是很鬆的預算
全體預算其實可以去到3000 4000以上左右
不過電腦硬體要遲d換 / 折衷咁解

引用:
原帖由 Dave 於 7-7-2017 14:41 發表

咁即係 2 千定3 千? 定4 千?其實係唔係可以擴充到一萬?
係既話就好辦啦
2000最理想 2500理想和現實折衷 3000係電腦度CUT BUDGET 4000食谷種

引用:
原帖由 gainax 於 7-7-2017 19:20 發表
既然唔介意咁入馬記有保障d係貴d咁解
如真係黑仔有問題到時再上黎問,呢度好多玩開師兄幫到你
準備聽日去
睇下聽日做到咩決定

發新話題