23 12
發新話題

HK45C 遲來的拆解&發現 (#60 下身拆解 #131 氚氣SIGHT安裝)

本主題被作者加入到個人文集中
或者可唔可以係serial no.到睇得出邊水呢?

引用:
原帖由 olw0978 於 4-7-2017 12:36 發表

尚有蹟可尋,咁都好啲
比你嚇一嚇
我果枝尾數845 lock slide算lock得高 但未check飛機

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 4-7-2017 15:02 發表

其實係槍街買槍, 邊有得比你逐支揀流水號.

支槍花咗.. 叫佢換過支都黑面.. 仲話逐支開盒比你揀no.?
除非你係熟客, 否則D店員一定黑面趕你走
我去某army 佢d貨就咁放晒出黎
但我唔知原來個盒有number
我返去睇清楚我個枝算唔算好果水先

引用:
原帖由 gainax 於 4-7-2017 18:54 發表

而家佢gbb入面M4系一定做得最好啦,因出左N個版本15之前既14,13121110吳巧提
改咁多版仲有鑊氣應該拉去打
只能說v記賣既係半成品 玩家比錢佢幫佢做測試
但佢迫人買第一水既技巧愈來愈高 至少我領野了

佢枝fns9我都有興趣 好彩係鑊氣比較少系列

引用:
原帖由 gainax 於 4-7-2017 21:16 發表
15版之前未有神奇夾打唔爽,13版未有鋼內件同尾通自家數見過會打斷無解, 12版爆上身耳仔, 初版爆下身撞針座位
我由初版等足幾年到15版見無鍋氣先敢入手, 其實以前版本各種鍋氣唔知點解仲咁多人玩賣到年年再版... ;sw ...
但手槍跟馬記系統都錯d唔應該錯既野果下慘
內管向下都夠膽死

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 11:46 發表

如果佢操作正常唔會自爆,賣1100 十分合理。( X 2 賣2200 一支?冇話唔得,有人買就得,正如WE D 豆腐料全部轉哂靚料賣2500 蚊都得,執得。)
都話VFC D 工程師唔知攪咩... 感覺好似一個人起模做模測試出貨.. 所 ...
fns9果個問題未有機會插匣入去果下噴氣

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 15:50 發表

fns 都是一樣,拉左slide先插匣就嘜事都冇,但你知呢支野冇安全制...上膛直接插hoslter 上身落場打game 係有少少唔安心。
所以我比較喜歡有外露hammer 的sa/da 槍,上一粒bb彈入hop up 之後甩匣扣雞放番隻hamme ...
FNX有decocker同safety其實幾好 decock左枝槍 又安全 拔槍射擊又快
如果m9類decocker 好多時拔左槍都唔記得關safety

引用:
原帖由 gainax 於 7-7-2017 01:59 發表

v記d手槍做耐用d,少d甩漏本來就十分吸引,我支迷17死因係冇補品又原裝無鋼料爆飛機爆亞鉛鎚, 但6百多外皮靚又打得爽怪唔哂佢既,真係不如賣貴d做好佢咁就個個dog衝啦~~
外觀一流 入面就...
g17佢幾有heart 外觀好似真數的 可惜係d件唔通馬記

呢個真係唔講唔知
玩得耐gbb都未必知
我枝we m4斷左一枝攞彈桿先知
同埋入少兩粒易上匣d

我岩岩都裝好左套港製鋼slide 但問題係打完一槍就成份slide卡左係後面
唔知其他師兄有冇咁樣呢 或者要修咩位?

引用:
原帖由 4jai 於 13-10-2017 01:48 發表

唔洗特登執
如果你因為佢唔順落左油,就抹乾D油佢
同支槍打下飛機COCK佢十零廿下,自然會順
手cock都cock到唔卡了 係入匣開槍先會卡死係後面

引用:
原帖由 Kwind 於 13-10-2017 02:09 發表

執順左外管同HOPUP座未??

未執順有機會跌管唔完全卡都唔定

可睇返另一POST我影過要執HOPUP座咩位==> http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... age%3D3&page=46
係咪三角形果粒野?我都銼左兩下 唔銼既話成份hop up份唔到
Btw spring guide點樣最易拆 我第一次拆係要成份飛機座拆左先拉到出黎
好鬼緊

引用:
原帖由 2slow 於 13-10-2017 12:18 發表

請問大家條外管chamber頂部有無花?
我又無wor 但唔知點解會卡

引用:
原帖由 2slow 於 13-10-2017 13:42 發表

如Kwind兄所講, 執返順個跌管應該唔會卡的
圓形果粒野有咩作用呢?
btw main spring洗唔洗加硬呢?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 15-10-2017 16:29 發表
我想問下, 大家粒hammer 係置中的嗎? 我發現我果支係側向一邊的

我果枝正中 無事就由佢啦

23 12
發新話題