發新話題

HK45C 遲來的拆解&發現 (#60 下身拆解 #131 氚氣SIGHT安裝)

本主題被作者加入到個人文集中
其實佢同一批同一個模出尺吋應該分別唔大, 問題似未修正零件尺吋就組裝出貨
樣版同量產尺吋可以係兩回事好難尺吋啱啱好唔多唔少,不過台仔第一水野大家明, QC好就唔會呢個價買到一分錢一分貨DIY吧...

引用:
原帖由 Thanato.S 於 4-7-2017 18:23 發表

V記有好過咩?
而家吹得最好咪又係得支M4gbb
而家夏天就梗係"神奇"啦
去到一月 二月 個時咪知個神奇彈匣係咪真係咁神奇囉
而家佢gbb入面M4系一定做得最好啦,因出左N個版本15之前既14,13121110吳巧提

回覆 36# 的帖子

15版之前未有神奇夾打唔爽,13版未有鋼內件同尾通自家數見過會打斷無解, 12版爆上身耳仔, 初版爆下身撞針座位
我由初版等足幾年到15版見無鍋氣先敢入手, 其實以前版本各種鍋氣唔知點解仲咁多人玩賣到年年再版...
MP5同G36第一水都係一樣... 唔通外表質感同像真魔力真係咁大?(我認我都係因為呢個原因先入手... )
手槍用返馬記系統鍋氣D野比起GBBR好好多啦

引用:
原帖由 Thanato.S 於 4-7-2017 19:40 發表

一到春夏就有人吹奏神奇彈匣
到冬天冇晒影
個個推KSC馬記
發生咩事咪自己估
神奇夾只係大氣缸設計無乜特別, 係以前舊版氣缸細唔夠氣比硬彈弓耗氣設計味打唔響

回覆 42# 的帖子

https://www.youtube.com/watch?v=sGrKptpdfBs
大氣缸設計09年KSZ M4一出己經係, 對比舊版夾神奇夾性能叫神奇都係既...
貼埋KSZ對比下

回覆 59# 的帖子

呢d問題就真是大意左d,不過只係射唔準未有爛野,一千幾百蚊件貨唔好咁多要求啦 又要外表靚又全金身fullmarking又打得爽,執正先出貨售價X2又制唔制先

回覆 65# 的帖子

KxJd野個樣唔掂又冇marking又冇新槍型局限, 做返靚仔外皮拎埋版權就貴過v記一大節, 手槍只有迷M9個類抵玩

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 6-7-2017 23:45 發表

vfc 的槍唔差的, 係唔可以衝頭水

一定出事
v記d手槍做耐用d,少d甩漏本來就十分吸引,我支迷17死因係冇補品又原裝無鋼料爆飛機爆亞鉛鎚, 但6百多外皮靚又打得爽怪唔哂佢既,真係不如賣貴d做好佢咁就個個dog衝啦~~

回覆 84# 的帖子

其實發覺有d廠抄馬記又唔跟足數改自家數用意何在
自家數原件冇落鋼料,又冇得用通用數補品,原件又唔易買到情況下
長久玩打壞左好易上神台, 呢點玩乜槍都係一樣唔是新鮮事,
最奇怪係v記冇乜內件有副廠出補品比佢。。。賣平價一千幾百做好外表有補品支持原件就算易爛無所為當買殼, 無就頭痕

發新話題