發新話題

長沙灣而家仲有無槍舖?

之前E記起長沙灣, 人人都當左果到係新槍街, 搬鋪過去
但E記一搬, 好多都做唔住

睇住..英雄..槍x堂..e何B搬走 ..china九..唔知仲係唔係度呢.

引用:
原帖由 RCman 於 6-7-2017 12:43 發表
eh搬去新蒲崗之後,
第一間係樓上鋪,勁細唔好行,
再搬,二樓叫做好少少,但個倉唔係同一層....羅貨要等等等等......
跟從前長沙灣樓上鋪及之後麗新地庫都差九條街。
以前去EH的興趣至從搬了去新蒲崗後大減。
...
師兄講晒D重點出黎...

而家EH個政策其實要改...首先佢而家差唔多全年有折

你除非係咁買珍品新貨先儲到分...而佢儲分一年清一次唔比留...咁一年唔方會儲得多分

咁大家係咪會員其實都一樣...以前會因為差少少分換野會去買夠分換下...而家真係得佢有OR佢特別平先會去買

變相人流少左...另外就係師兄講既新貨同珍品冇折呢樣野亦都係減少人流主因

佢D折實在好模糊...有時D野網頁睇都NEW RELEASE完...去到比錢0個下同你講冇折

等貨0個度又係...而家等貨根本預唔到時間...最快都要15分鐘...試過等左40分...結果到左但執漏...再等...結果全程超過1個鐘

有時出開去交易...想順便去買兩件野都唔敢...因唔知佢要執幾耐先到貨...整體時間以前去一轉好快買完走得...而家一直0係入面兜圈等貨到

E屙既減價, 真係新既又無折, 夾又無折, 某某d牌子又無折, 好啦, 找到想買又有折既...........無貨!

引用:
原帖由 Kwind 於 6-7-2017 19:05 發表

等貨0個度又係...而家等貨根本預唔到時間...最快都要15分鐘...試過等左40分...結果到左但執漏...再等...結果全程超過1個鐘

有時出開去交易...想順便去買兩件野都唔敢...因唔知佢要執幾耐先到貨...整體時間以前去一轉好快買完走得...而家一直0係入面兜圈等貨到
...
佢耐因為要過隔離大廈個倉攞落來..   街鋪放唔晒咁多貨...

要怪只能怪香港D鋪比人炒貴晒, 業主吸血吸到乾都唔肯收手..
槍街呢, 執下一間又一間, 辛FLIGHT/古代老字號都執..   古代執都係因為加租, 而家租咗比人做食市..

唉.. 槍街好快要改名.. 不再有槍有模型了
好可能新浦崗會成為新的槍街.. 已有三間槍/模型店係果頭了

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 7-7-2017 11:13 發表
....

旺角有飲有食有戲睇, 買完波鞋去睇槍都得, 槍鋪又多又集中... 係無敵的.
長沙灣明顯配套係差一截, 但就近有批發商有倉, 加上交通算方便, 都算有潛力變新槍街.

依家新浦崗認真吊腳, 附近又無乜好行, 可能想食住附近有game場槍會啦, 但d鋪location比較散, 唔好行....   想幫趁都有心無力.
古代呢d服務又唔係好,又唔係行專業路線, 無左街客唔知佢食乜了....

地點呢樣野 點會咁易滿足
就算開起港島區 都一樣有人唔滿意

當年 柴灣開一次倉咁大把 都有班人吊哂鬼又話遠又山卡啦, 慘過去長洲開倉
開哂起班大帝屋企樓下就perfect

有人住九龍話新蒲崗方便, 有人住港島開話係港島方便, 有人住離島就話離島方便, 不如開18區分店咁實個個buy

係屋企樓下就最好喇 慳返少少車錢儲儲埋埋又一支

新浦崗都就, 返去一定會經鑽石山地鐡站, 對我來講,

但係鑽石山行好遠先到鋪頭.. 真係一大考驗

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 7-7-2017 11:13 發表

佢耐因為要過隔離大廈個倉落來..   街鋪放唔晒咁多貨...

要怪只能怪香港D鋪比人炒貴晒, 業主吸血吸到乾都唔肯收手..
槍街呢, 執下一間又一間, 辛FLIGHT/古代老字號都執..   古代執都係因為加租, 而家租咗比人做食市..

新的槍街? 也難說,長沙灣有前車可鑑。。。

新蒲崗啲店唔睇官網唔問人唔會知,又唔係街鋪可以即時見到有間槍店系果到
應該就算變成新槍街都做唔得長,吸唔到路人入去睇只會變成塘水滾塘魚既少數玩意

香港個市場好難養得起大鋪~
唯有毒到D有錢老細,有自已鋪唔志在搵錢, 開間鋪為交流吹水
好似D模型鋪咁, 不過到時D服務態度唔慌會好

而家賣淘寶貨O既都有唔少生存到, 好似深水埗咁.

一直有個疑問,以現今旺角高價位鋪租, 其實咁多年係味真有咁多人買槍買件令鋪頭有銀賺頂到  好似暗搶咁,鋪細有幾條友睇鋪人工都幾皮

其實賣玩具真係好難頂到旺角天價租金,
就好似窩打老道間環球模型,幾十年歷史我小學時已經去買模型。
自己物業做到今個月15日都唔做,租出去每個月差不多三十二萬
環球呢間鋪每個月賣模型都搵唔到三十二萬不如比人做

發新話題