發新話題

4議員DQ案明午3時開庭宣判

引用:
原帖由 pbay 於 17-7-2017 15:26 發表

港人治港概念係97前主要用來安定人心既主張. 唔少香港人因為呢句而留港建港.

當初鄧小平講呢一句, 因為當年香港人主體意識已非常強,
雖身處英國殖民地, 但無須向英國效忠(無人逼你唱英國國歌, 無人逼你宣誓效 ...
港人治港概念係97前主要用來安定人心既主張. 唔少香港人因為呢句而留港建港.<-- 錯

一國兩制本身就是用來跟英佬談判的條件,一人讓一步以便簽成中英聯合聲明。

香港人走不走who f care,衰d 講句,就算香港變成一陀屎,中國還是要收番的。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 15:16 發表
泛黃的法治邏輯=輸打贏要,
香港的法庭在判決合他們的意向,他們就話香港司法獨立,應予尊重,
香港的法庭在判決不合他們的意向,他們就話香港司法被政治打壓,要號召組建另外一個政府。
政府又何嘗唔係輸打贏要呢?

建制選到
個議員乜問題都係冇問題
泛民選到
就DQ

不如快D去革命.
快快趣趣見真章,
唔好再誤導下一代.

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2017 15:29 發表

值得留意既係...之前油糧、長毛等都是政府提出控告。
呢次係由市民提出,而豬海滴仇家咁多... 會唔會又有咩鄉親父老要彰顯正義...不得而知了...
"市民"
依家西環某辦官員都有HKID架(違反基本法), 可以用港人首置炒樓
呢D破壞法治又唔出聲喎

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 15:40 發表

至小人地無收黑金,犯民班友如果係尾國議員收左外國黑金,等坐聯邦監肉...
又公平啲講, 親共果班收西環果啲唔係黑金.... 係紅金
其實班親共友咁都唔知足, 仲要搞圍標呃香港人錢, ICAC又唔査先好野.

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 15:46 發表

哦.......怪唔知美國同英國咁腐敗
係o羅, 腐敗到習總全部家屬移民英美, 個女都仲未返

引用:
原帖由 loveless 於 17-7-2017 15:39 發表
不如快D去革命.
快快趣趣見真章,
唔好再誤導下一代.
我就支持快D一國一制喇, 等你玩氣槍玩得咁開心

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 15:40 發表

至小人地無收黑金,犯民班友如果係尾國議員收左外國黑金,等坐聯邦監肉...
你到講到咁
我都冇必要同你爭論落去
道不同不相為謀

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2017 15:33 發表

港人治港概念係97前主要用來安定人心既主張. 唔少香港人因為呢句而留港建港./// 錯

一國兩制本身就是用來跟英佬談判的條件,一人讓一步以便簽成中英聯合聲明。

香港人走不走who f care,衰d 講句,就算香港變成一陀屎,中國還是要收番的。
若香港當年係咁愛中國根本不用談, 直接一國一制,
若香港係咁愛英國更加不用談, 直接軍事佔領,
傾咁多條件, 在於香港人甚麼都不愛, 只愛香港.

衰d 講句,若香港變一國一制, 你出書就要交俾黨審查,
搵到你書中情節有問題, 小則刪稿, 變禁書, 大則文字獄,
先排某個姓劉既傻仔只係將某國憲法summarize一次, 就搞到死無葬身之地, 幾爽皮

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 15:56 發表

收自已國又點同,全世界都無問題,仲有無實質証據,唔係下下大隻講無意思喎.....
收自己港添啦, 你都識講

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 15:56 發表

收自已國又點同,全世界都無問題,仲有無實質証據,唔係下下大隻講無意思喎.....
堅忍唔住笑
「收自已國又點同,全世界都無問題」正正係宜家中國上樑不正下樑歪的原因同寫照!!有咁思想.......真係国家強大了

1 個讚好! TOP

發新話題