發新話題

4議員DQ案明午3時開庭宣判

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 16:14 發表

英國美國日本又上樑好正?又無呢d問題?你又唔講下?一提到中國就放大黎講,我都忍唔住笑喎...
我就笑唔出,
英國美國日本D毒奶粉好鬼毒, 毒到個個大陸同胞係咁買
中國啲空氣太新鮮, 新鮮到大陸同胞要去外國吸下人地啲廢氣.

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 16:08 發表

咁又點?有乜問題?告佢叛國?奧巴馬個細佬夠長住深圳,入埋中國籍,你又唔講下既...?
仲有,全世界主權國家既議員甚至法官就任都要宣誓效忠主權國,你竟然話香港議員咁做有問題,我o咀.......
美國咁腐敗, 佢個腐敗總統有貪污兄弟走去敵國又真係唔奇既.

香港基本法就正正係無寫到效忠中國, 原因前面已經講左.
呢個真係漏洞黎, 快D修改做一國一制啦.

又世界大戰
不如快D去革命,
快快趣趣見真章,
唔好再誤導下一代....

引用:
原帖由 loveless 於 17-7-2017 16:27 發表
又世界大戰
不如快D去革命,
快快趣趣見真章,
唔好再誤導下一代....
支持快D一國一制,
快快趣趣見真章

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 16:32 發表

咦....我地講緊政制同議員QO問題喎師兄?
點解你會上網上線扯左去毒奶粉同空氣度既?
咁日本移福射食品同核廢水為害世界喇,你唔講?
美國夠有槍擊案喇,你唔講?
唔夠人講就轉移視線轉講大陸d衰野發曵,全世界 ...
日本美國一直都貪污腐敗架啦, 我認同喎
不過人地唔似某強國咁強大, 國情唔同麻, 美日呢啲弱國貪污當然要慢慢處理,
香港經濟唔好, 鉛水, 東江水污染果D少事唔好理住啦,
正如日本果D福射食品同核廢水都唔係呢一代可以搞得掂, 你要俾多啲時間呢啲腐敗落後國家

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 16:36 發表

人地個兄弟貪污?
小弟見識小,未聽過此說,
求師兄拿出証據,謝謝......
我批評美國, 同你同一陣線又唔啱?
美國D罪證好似你認識多D bor.

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 16:42 發表

但係你老哥比Dave兄駁到詞窮理屈喎!
叫我點信你既論點...?
佢老哥都無出聲啦, 貼多次你睇

並唔係話外國月亮特別圓, 只想講一點...
西方國家總統係由人民一人一票選出, 好唔好都叫做自己揀自己受
若果總統貪污濫權, 仲可以罷免重選
點似得香港, 人民無票要硬食貪官 ...

我屋企由1880s巳移居香港,
自己亦響英屬香港出世,
響外國住左十幾年,
始終冇選擇其他國籍,
至今只持有香港護照.
所以,
小弟應該勉強夠資格話自己係o個香港人.

而作為一個香港人,
我想有番D寧靜既空間.
日嘈夜嘈又無建設性,
越嘈, 越失去自由, 越被人漁肉.
為反而反都唔知做乜Q.

反正睇中國乜都唔順眼,
o甘不如快D去革命,
快快趣趣見真章.

1 個讚好! TOP

其實大陸都唔錯呀, 仲有水彈槍玩,
一國一制之後, 就可以嚴格按照國家法規, 擁護水彈槍了.

發新話題