發新話題

[Marui] 為何咁多喜歡玩GLOCK 17 ??

引用:
原帖由 sealsman 於 23-8-2017 22:50 發表

邊一套?
特警屠龍...
早過Die Hard 2兩至三年

回覆 26# 的帖子

呢支太冷門唔是有留意都未必知, 印象中glock當年傳膠到x光機都check唔到先一炮而紅,其實唔知係味生產商放出黎流料宣傳

引用:
原帖由 gainax 於 24-8-2017 01:18 發表
呢支太冷門唔是有留意都未必知, 印象中glock當年傳膠到x光機都check唔到先一炮而紅,其實唔知係味生產商放出黎流料宣傳
係Bruce Willis 响Die Hard2中的對白,唔關Glock事
當時大致上係咁講的:"呢支德國製陶瓷Glock 7,X-ray照唔出,貴過你一個月人工”

引用:
原帖由 loveless 於 24-8-2017 01:28 發表

係Bruce Willis 响Die Hard2中的對白,唔關Glock事
當時大致上係咁講的:"呢支德國製陶瓷Glock 7,X-ray照唔出,貴過你一個月人工”
其實X光照得好清楚。
百份百無老點。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 24-8-2017 10:59 發表

其實X光照得好清楚。
百份百無老點。
o甘講即係有人試過除槍擺入機啦?

引用:
原帖由 loveless 於 24-8-2017 11:04 發表

o甘講即係有人試過除槍擺入機啦?
http://raygunz.com/portfolio/86/

引用:
原帖由 loveless 於 24-8-2017 01:28 發表

當年對槍械全無知識的我,都信以為真,後知真相.....

可能因一個都市傳說而好多人俾海關捉住.
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

現在的X光機係能夠分辦出物件的密度、化學品及有機物。最新型仲能夠三維顯視影像。
FBC1

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-8-2017 17:43 發表
可能因一個都市傳說而好多人俾海關捉住.
有心走都唔會搭飛機吧

引用:
原帖由 FBC1 於 24-8-2017 10:59 發表

其實X光照得好清楚。
百份百無老點。
我當年聽個版本係G17初版用膠整,過金屬探測器CHECK唔到

引用:
原帖由 LCH925 於 25-8-2017 00:25 發表

我當年聽個版本係G17初版用膠整,過金屬探測器CHECK唔到
其實諗下都知無可能 hammer 彈弓 子彈
膠barrel受到咁大膛壓 仲使乜出金屬

點會照唔到呢

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

照唔到既..薯仔巧多

附件

25-8-2017 09:48

回覆 44# 的帖子

子彈係一個問題...

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題