發新話題

想買 MP5K,麻煩各位師兄建議下,唔該 !

想買 MP5K,麻煩各位師兄建議下,唔該 !

大家好
我跟朋友玩左幾次CQB既,用租槍
都係打單發,1.2J以下

最近想買 MP5K
今日去槍街睇,馬記、CA、金弓都有出 MP5K
聽人講馬記好貴,但去槍店睇都係$14XX,算唔算抵買 ?
其實係咪好舊款架啦 ?

另外CA同金弓又點樣呢?
見到金弓真係平好多,又會唔會好易壞呢 ?

引用:
原帖由 48191 於 21-7-2017 21:10 發表
唔玩GBB?
GBB都係考慮既範圍
但聽D師兄講GBB D 匣長期有幾隻係維修緊/ 輪住壞= =
有D驚

[quote]原帖由 cc1590 於 21-7-2017 22:05 發表
我就係鍾意D細細把槍,特別係MP5K
手槍已經有把G26

引用:
原帖由 mouselkm 於 22-7-2017 01:56 發表
ca mp5k 前sight是一 set過,不能拆開上night sight,要自己鋸位, ksc mp9的話上滅聲+top gas 分分鐘過JJ ,而且台版無短匣,不過最重要是有幾多軍費
我預千零兩千蚊左右啦

引用:
原帖由 olw0978 於 22-7-2017 07:34 發表

睇你玩乜姐,並非所有槍款都難維護。

另外,入 GBB 坑還有另一途徑是買套 carbine kit 裝把手槍上去玩,手槍就容易整得多啦
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=161342
咁MP5K 槍款呢 ??

引用:
原帖由 暈又暈 於 22-7-2017 13:42 發表
如果決意用MP5,又假設樓主多少做左啲功課有基本概念,兩個基本問題:
MP5K(冇托) 定係MP5K PDW(有托)?
AEG(用電)定係GBB(入汽),唔知有冇廠出過EBB(Electric blow back)呢?
決定到之後,應該朋友/師兄們會 ...
首選冇托,有托次選 (唔會話非冇托不買 )
偏向電動,驚氣動易壞

[quote]原帖由 cc1590 於 22-7-2017 18:17 發表

CA 好似冇短匣,得長匣
其他牌子既匣用唔用到落CA槍到架 ?
MP5K 用短匣好睇好多 XD

上老虎三條一到睇
原來CA兩個版本差咁遠

發新話題