發新話題

中印頭哨戰之另類勝利

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-7-26 11:14 發表

中國好似冇咩野抵制到印度?
文中仲有提到印度IT教育產業, 但真係無乜好攪

[Source]
http://www.wenxuecity.com/news/2017/07/13/6398934.html

..." 據印度商業信息統計署與印度商務部統計,2016年,印度對中國出口額為89.6億美元。

錢去哪兒了?怎麼看不到?"

..."印度出口到中國的主要是原材料,鐵礦、大米、棉花、棉紗之類。說不定你在不知不覺中用過

根據中國商務部數據,2016年,印度對中國出口的主要商品為礦產品、紡織品及原料和化工產品,2016年出口額分別為23.8億美元、15.8億美元和12.6億美元,佔印度對中國出口總額的26.6%、17.6%和14.1%。

這些產品經過加工之後,所謂的印度標籤也很難看出來吧。"

引用:
原帖由 pbay 於 26-7-2017 11:23 發表
杯葛唔食咖哩
好似咖喱係中國傳去印度喎!

杯葛唔用正牌印度神油啦!

引用:
原帖由 Ben_9413 於 26-7-2017 11:36 發表

文中仲有提到印度IT教育產業, 但真係無乜好攪

http://www.wenxuecity.com/news/2017/07/13/6398934.html

..." 據印度商業信息統計署與印度商務部統計,2016年,印度對中國出口額為89.6億美元。

...
Sosad 愛國者抵制不了

引用:
原帖由 JBL 於 24-7-2017 21:32 發表

呀三果d好似係第二代核武,隔左咁耐響唔響都成儗問喎...?
全世界包括香港到今天! 所有新型號大型電腦核心系统都重係行UNIX! 都只可以用IBM Tape Drives & Green Monitor download軟件, Installation time可以長到兩星期! 呢類系统要求耐用温定簡單直接運作係零間題! 一開機就參不多冇得息機用一世! 我部i-phone五年玩完!

聽師兄講! 佢見過一個買電池既公司! 飛彈用既軍用级别電池一叉滿電係100%耐用及温定到唔會漏電可以擺一世!

呀三一向眼高手低,LCA如是,呀琼如是 。屬正常。
FBC1

講就乜都得,做就乜都唔得。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 2017-7-26 12:31 發表
呀三一向眼高手低,LCA如是,呀琼如是 。屬正常。
國產子彈都攪唔掂

引用:
原帖由 rho837 於 26-7-2017 12:03 發表

好似咖喱係中國傳去印度喎!

杯葛唔用正牌印度神油啦!
咖哩起源於印度,由於咖哩的辛辣與香味可以幫助遮掩羊肉的腥騷,此舉即為用以幫助不吃豬肉或牛肉的印度人
中國與日本相似,氣味強烈的咖哩食品要到十九世紀,由來自歐洲殖民者帶入境內。

你話咖喱係中國傳去印度 ,請問有咩論證呢?
唔通中國人都唔食豬肉 ?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 26-7-2017 12:56 發表

國產子彈都攪唔掂
當年阿三輸得咁金 多多少少都想覆卓
搞左幾廿年都係咁樣 好慘

引用:
原帖由 JBL 於 26-7-2017 12:30 發表

我指既係核武既穩定性,核武有半衰期,擺得耐會變質同失效,仲响唔响無人知嫁。
用廣島果隻鈾235核彈, 有7億年半衰期,
擺到地球末日都得

引用:
原帖由 type38 於 26-7-2017 13:28 發表

咖哩起源於印度,由於咖哩的辛辣與香味可以幫助遮掩羊肉的腥騷,此舉即為用以幫助不吃豬肉或牛肉的印度人
中國與日本相似,氣味強烈的咖哩食品要到十九世紀,由來自歐洲殖民者帶入境內。

你話咖喱係中國傳去印 ...
我都係聽啲煮餸C9講嫁炸! 所以咪話好似.....

引用:
原帖由 JBL 於 26-7-2017 12:30 發表

我指既係核武既穩定性,核武有半衰期,擺得耐會變質同失效,仲响唔响無人知嫁。
啲核燃料一定冇問題! 支火箭一定撻得𤏲! 只否射到去目的地! 你近期睇新聞都見得到金仔啲疑似中國製造火箭! 好多支都......

發新話題