發新話題

中印頭哨戰之另類勝利

中印兩國都有核武! 如果一撳掣就世界大洗牌!

引用:
原帖由 pbay 於 26-7-2017 11:23 發表
杯葛唔食咖哩
好似咖喱係中國傳去印度喎!

杯葛唔用正牌印度神油啦!

引用:
原帖由 JBL 於 24-7-2017 21:32 發表

呀三果d好似係第二代核武,隔左咁耐響唔響都成儗問喎...?
全世界包括香港到今天! 所有新型號大型電腦核心系统都重係行UNIX! 都只可以用IBM Tape Drives & Green Monitor download軟件, Installation time可以長到兩星期! 呢類系统要求耐用温定簡單直接運作係零間題! 一開機就參不多冇得息機用一世! 我部i-phone五年玩完!

聽師兄講! 佢見過一個買電池既公司! 飛彈用既軍用级别電池一叉滿電係100%耐用及温定到唔會漏電可以擺一世!

引用:
原帖由 type38 於 26-7-2017 13:28 發表

咖哩起源於印度,由於咖哩的辛辣與香味可以幫助遮掩羊肉的腥騷,此舉即為用以幫助不吃豬肉或牛肉的印度人
中國與日本相似,氣味強烈的咖哩食品要到十九世紀,由來自歐洲殖民者帶入境內。

你話咖喱係中國傳去印 ...
我都係聽啲煮餸C9講嫁炸! 所以咪話好似.....

引用:
原帖由 JBL 於 26-7-2017 12:30 發表

我指既係核武既穩定性,核武有半衰期,擺得耐會變質同失效,仲响唔响無人知嫁。
啲核燃料一定冇問題! 支火箭一定撻得𤏲! 只否射到去目的地! 你近期睇新聞都見得到金仔啲疑似中國製造火箭! 好多支都......

強國今時今日信用以經人所共知! 將來到時如果一帶一路班國家(有經濟上彈起)有樣學樣在條款執行上"反口"! 咁都可能幾大鑊!

發新話題