發新話題

星期日行槍街真無癮

引用:
原帖由 yesandy 於 7-8-2017 16:49 發表
師兄覺得打 Game 全盛時期喺幾時?我覺得大概是 2009-2012 左右
估係電槍最成熟既時期及當開始有幾舊水國狗既年代
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 7-8-2017 18:04 發表

估係電槍最成熟既時期及當開始有幾舊水國狗既年代
認同
都係電槍興改快頻&有國狗平價入門個年代(2004~2008)應該最多人玩,亦WGY啱起璮個陣食正討論區熱潮吸引更多新手玩年代

2000年前網路唔發達其實唔多人知有WARGAME呢味玩, 到網路普及加上ICQ MSN 手提電話同討論區興起
開始流通資訊期間係WG全盛期了, 第二次興盛應該係WA M4出左GBBR價錢普及年代,即2009開始各廠投產GBB長火市場~
現時其實感覺係走緊下波年代,估計都係上一代開始退役年輕一代太多娛樂係虛擬網路打機都唔會鐘意落場~
WG討論區都開始越黎越少人傾

近代普及網購其實多左人係網上睇貨,如唔係買野變相少左自己行街睇實物
實體店同網購並存我覺得係大勢所趨,都市人繁忙其實如唔係一班人約會飯後行街都應該唔多會齌行街了
始終實體店難捱旺點貴鋪租,日漸般去工業區無辦法之中辦法,唯有當第二條"槍街"走轉~

尋日打 GBB 釘,曬到暈咁濟,下午打左一場已經水滾,為免中暑兩點零鐘就執野走。。。

炎夏天氣,又有幾多人星期日去打釘呀。。。?

引用:
原帖由 tf141 於 7-8-2017 17:09 發表

傳統上果班客可能有一半已經係淨儲鎗唔打game....
土地供應不足,想儲槍都只儲得起手槍
話時話,we枝沙鷹同Junior幾時見街姐

引用:
原帖由 051039 於 7-8-2017 19:57 發表

雖然我得果幾枝,但係都有同感,一個鎗袋要放4枝鎗

星期日9點半去食著名刨冰都靜英英....市道不好吧
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

式微...
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 051039 於 7-8-2017 19:57 發表

間房4面牆...3面係網架...剩返一面係窗...攪到窗簾都唔敢開

睇怕遲早都係要迷你倉

引用:
原帖由 Kwind 於 8-8-2017 23:00 發表

間房4面牆...3面係網架...剩返一面係窗...攪到窗簾都唔敢開

睇怕遲早都係要迷你倉
因住比一把火燒晒,D玩具擺得耐吾郁 , D亞鉛, oring自動會壞 ,有時發霉仲冇得救.

西京隔離鋪位好似開間新店

引用:
原帖由 eelxilef 於 9-8-2017 11:31 發表
西京過幾個鋪位好似開間新店
唔通呢行仲可以揾到錢 Thx for sharing

賣高壓氣槍果間?
引用:
原帖由 eelxilef 於 9-8-2017 11:31 發表
西京過幾個鋪位好似開間新店

更正, 應該係隔離

唔知呢, 上星期行槍街仲裝修緊
引用:
原帖由 bennytsang16 於 9-8-2017 14:22 發表
賣高壓氣槍果間?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2017-8-9 14:22 發表
賣高壓氣槍果間?
大聲水

發新話題