發新話題

唔怕死係淘寶買野食2[13式自熱口糧](完)

唔怕死係淘寶買野食2[13式自熱口糧](完)

今日試下13式自熱口糧,聽講會比09好食可以稍為期待下

全部得四份,但係整個包裝比09大一個圈

今次係一個透明水袋,09係綠色

加熱方法同09一樣,先放喺一邊加熱

一個好大既包裝,味道就係冇糖既寶礦力

今次係醬油炒飯,味道唔錯,好食過09好多,食前按下啲飯終於有飯既口感

可以放得入口既鮮脆蘿蔔乾

今次個飯味道真係可以,會畀粽好食一啲,畀09個飯好食一大截
仲有另一包飯聽日先食

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-9-2017 11:58 發表
據說為左整出一個吾杰撻撻既飯.硏究人員花左很大心血.

不過米飯泥家野,吾係即煮真係吾會好食.
唔杰撻撻既飯真心好評 ,偶然之間去行山都可以當午餐食,份量好多

返工有時間搞埋個尾,今朝食埋琴日個飯做早餐

一起身就加水等佢自己煮熱先,雖然個加水袋琴日比我順手丟埋,水量就隨意喇

今日可以分開兩份,因為今次屋企人話想試下E隻,佢比上次隻09搞到有陰影,所以上次份13都係我一個自己食

今次隻雜錦炒飯同上次隻醬油炒飯差唔多味,多左D青豆少左D醬油味,但差距唔大
E家得返最後一包13-3號餐,如果同1號餐有好大分別先分享下,再見

引用:
原帖由 暈又暈 於 16-9-2017 23:43 發表
謝謝樓主分享
睇完樓主分享後,想挑戰下台灣同英國軍糧
你挑戰個時記得分享下,我一定黎捧場

引用:
原帖由 48191 於 17-9-2017 00:53 發表
French MRE

盒內所有物品

一包朱古力,兩包咖啡,兩個茶包,一包非常甜的Jam....糖、鹽,胡椒。

洋蔥Tuna ...
法國軍糧睇落好豐富

發新話題